چرا پایتون در علوم داده محبوب است؟

در این مقاله می خواهیم راجع به دلایل محبوبیت پایتون در علوم داده صحبت کنیم و به طور کلی بیان کنیم که چرا زبان برنامه نویسی پایتون در علوم داده محبوب است و به طور کلی دلیل علاقه دانشمندان و افرادی که در حوزه داده کاوی و علوم داده کار می کنند به زبان برنامه نویسی پایتون به چه دلیل است.

زبان برنامه نویسی پایتون یکی از زبان های سطح بالا است که در سال 1991 برای جایگزینی زبان ABC توسط موسسه ملی تحقیقات ریاضی و رایانه در هلند ابداع شده است. این زبان به دلیل متن باز بودن خود امروزه در بسیاری از حوزه های برنامه نویسی ورود کرده و بسیاری از صنایع از آن استفاده می کنند. این روز ها اما بیشترین استفاده از پایتون در حوزه های هوش مصنوعی ( ویکی پدیا ) و یاد گیری ماشین و همچنین داده کاوی صورت می گیرد. در ابتدا برای شروع به توضیح راجع به دلایل استفاده از پایتون در داده کاوی باید داده کاوی را تعریف کنیم.

داده کاوی چیست

داده کاوی عبارت است از تحلیل داده های دریافتی از مشتریان شرکت در رابطه با شرکت، در ارتباطات مشتریان با شرکت یا با یکدیگر. در زمان های گذشته که کسب و کار ها به صورت سنتی بوده و بیشتر به صورت محلی اداره میشد و همچنین دنیای دیجیتال وارد عرصه نشده بود نیازی برای بررسی داده ها توسط افراد احساس نمیشد اما امروزه با گسترش کسب و کار ها و ارتباطات افراد داده کاوی به یکی از اصلی ترین و به گونه ای به الفبایی برای رشد و پیشرفت کسب و کار ها تبدیل شده است. در حقیقت در حال حاضر که دیگر در دنیا مبحثی به اسم فاصله فیزیکی مطرح نیست داده کاوی و آنالیز اطلاعات می تواند کمک بزرگی به رشد و پیشرفت شرکت ها و کسب و کار ها شود. در داده کاوی ما به دنبال الگو های تکراری در ارتباطات هستیم. این علم علاوه بر کسب و کار ها در بانک ها و تحقیقات و آموزش نیز کاربرد های فراوانی دارد. باید گفت که داده کاوی با زبان های R و python انجام می شود. امروزه اکثر افراد فعال در این بخش از زبان پایتون برای داده کاوی استفاده می کنند.

دلایل استفاده از پایتون

همانطور که در بالا گفته شد زبان برنامه نویسی پایتون امروزه توسط بسیاری از تحلیل گران استفاده می شود اما چرا؟ در حقیقت ما در اینجا به دنبال دلیل استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون در این علم هستیم. زبان برنامه نویسی R که یکی از زبان های قدیمی این حوزه از علم است هنوز هم قدرت خود را حفظ کرده است اما با این وجود بعد از شناخت قدرت پایتون بسیاری از افرادی که تحلیل گر بوده و در این حوزه فعال بودند به سمت زبان برنامه نویسی پایتون کشیده شدند. دلیل اصلی این موضوع را می توان در خود پایتون جست و جو کرد.

نکته
دوره پیشنهادی: آموزش رایگان پایتون

ساده بودن و به دور از پیچیدگی

اگر اندکی با زبان برنامه نویسی پایتون آشنایی داشته باشید خواهید دانست که زبان پایتون تمام سعی خود را در ساده بودن کد ها می کند. در حقیقت اگر شما شروع به کار با پایتون کنید خیلی زود به کدها عادت کرده و سادگی این زبان بیش از هرچیز دیگر شمارا جذب میکند. البته هرگز نباید سادگی را با ضعف اشتباه گرفت. زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل انبوهی از کتابخانه ها و همچنین متن باز بودن خود یکی از قوی ترین زبان های موجود است. از دیگر امتیازات سادگی این زبان میتوان با آسانی کار گروهی هنگام کار با آن اشاره کرد. هنگامی که افراد به صورت یک گروه شروع به فعالیت با زبان برنامه نویسی پایتون می کنند به سادگی میتوانند پروژه را پیش ببرند و کار راحت تری به نسبت کار با نرم افزار های مشابه در پیش دارند.

پلتفرم خاص

بسیاری از افراد هنگام کار با یک زبان برنامه نویسی به مشکل پلتفرم و جابه جایی بین پلتفرم ها بر می خورند. این مشکل برای تعدادی از زبان های برنامه نویسی وجود دارد اما خوشبختانه زبان برنامه نویسی پایتون جزء آن دسته از زبان ها نیست. زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان مولتی پلتفرم (multi platform) است و روی اندروید، ویندوز و حتی مک کار کرده و از آن پشتیبانی میشود. بنابراین با خیال راحت میتوان از این زبان برنامه نویسی استفاده کرد.

بیشمار کتابخانه

یکی از دلایل استفاده از زبان پایتون در علم داده کاوی کتابخانه های آن است. در حقیقت کتابخانه های پایتون به اندازه ای قوی و کامل هستند که تقریباً به هیچ مشکلی در مراحل کار خود بر نمیخورید.

تعدادی از کتابخانه های مطرح زبان برنامه نویسی پایتون در علم داده کاوی، Numpy) Scipy, Pandas, Tensorflow و XGboost )هستند. که هرکدام توانایی خاص خود را دارند. برای مثال XGBoost برای قرار دادن یادگیری ماشین تحت فریم ورک Gradient Boosting استفاده میشود و یا کتابخانه tensorflow که یکی از کتابخانه های اصلی و بسیار پرطرفدار زبان برنامه نویسی پایتون است. این کتابخانه توسط گوگل توسعه داده شده است. این کتابخانه توانایی پیاده سازی الگوریتم های یادگیری ماشین را دارا میباشد.

گرافیک و زیبایی بیشتر

در زبان برنامه نویسی پایتون کتابخانه هایی مانند matplotlib وجود دارند که میتواند با همکاری با کتابخانه هایی مانند ggplot چارت ها و گرافهای مختلفی را آماده کرد. این چارت ها و گراف ها اطلاعات بسیاری را در اختیار افراد قرار می دهد. این اطلاعات با رابط گرافیکی باعث خوانایی و بررسی بهتر اطلاعات می شود که این خود نیز یکی دیگر از دلایل محبوبیت پایتون به عنوان زبان برنامه نویسی در علوم داده و داده کاوی میباشد.

داده کاوی با پایتون

در پایان باید گفت که پایتون یکی از زبان های برنامه نویسی قدرتمند و همچنین در حال توسعه در حوزه داده کاوی و علوم داده می باشد و با سرعت زیادی در حال پیشی گرفتن از دیگر زبان های برنامه نویسی در این حوزه است. زبان برنامه نویسی پایتون با وجود کتابخانه های قوی و همچنین سادگی خود به نسبت دیگر زبان های برنامه نویسی علاقه مندان به داده کاوی را به سرعت به سمت خود جذب کرده و بسیاری از افرادی که در آغاز این راه هستند و حتی افرادی که به عنوان تحلیل گر در این حوزه فعالیت می کنند زبان برنامه نویسی پایتون را به عنوان زبان مناسب برای شروع و یا ادامه کار انتخاب می کنند.