همانطور که اشاره شد SEO مخفف واژگان Search Engine Optimization و به معنای بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. در واقع SEO از یک سری موارد و فاکتورهایی تشکیل شده است که با استفاده از آن ها می توان میزان بازدیدکنندگان از وب سایت و رتبه آن در صفحه نتایج موتورهای جستجوی مطرح از جمله Google را افزایش داد.

سئو از تکنیک های مختلفی تشکیل شده که در ادامه به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:

  • طراحی و توسعه وب سایت برای داشتن رتبه بندی بتهر در نتایج موتورهای جستجو.
  • بهبود حجم سایت و کیفیت ترافیکی که از موتورهای جستجو دریافت می کند.
  • بازاریابی با درک اینکه چگونه الگوریتم های جستجو کار می کنند، و آنچه که اشخاص و افراد ممکن است جستجو کنند.

سئو یک زیر مجموعه از مجموعه بازاریابی موتورهای جستجو است.
گاهی سئو را با عنوان SEO copyrighting نیز می شناسند زیرا اغلب تکنیک های به کار گرفته در سئو برای بهبود بازدید سایت در نتایج جستجو و رتبه ی آن، با متن و نوشته سروکار دارد.

گر قصد دارید سئو را به صورت اساسی بیاموزید پیش از آن باید بدانید که موتورهای جستجو چگونه کار می کنند.

موتور جستجو چگونه کار می کند؟

موتورهای جستجو برای ارائه ی نتایج جستجو، عملیات زیر را انجام می دهند:

  •  Crawling (بررسی و جمع آوری اطلاعات و محتویات کامل سایت) – به پروسه ی واکشی تمامی صفحات لینک شده و متصل به یک وب سایت گویند. این عملیات توسط یک نرم افزار وبگرد به نام Crawler یا Spider (برای گوگل Googlebot) صورت می پذیرد. به این سوال ها پاسخ می گوید: آیا موتور جستجو قادر به شناسایی و پیدا کردن سایت شما است؟
  •  Indexing (شماره گذاری، فهرست بندی و ذخیره ی اطلاعات سایت) – به فرایند ایجاد اندیس برای تمامی صفحات واکشی شده ی وب و ذخیره ی آن ها برای بازیابی در آینده در یک پایگاه داده ی بزرگ گفته می شود. اساسا، فرایند indexing در شناسایی کلمات و عباراتی که بهترین شرح را از صفحه ارائه می دهند و نیز انتساب صفحه به کلمات کلیدی خاص خلاصه می شود. در واقع در indexing می توان به سوال های مقابل پاسخ داد: 1. آیا موتور جستجو می تواند اطلاعات سایت را index کرده و در پایگاه داده ی خود نگه دارد؟
  •  Processing (پردازش درخواست) – به هنگام دریافت درخواست جدید، موتور جستجو آن را پردازش می کند. بدین معنی که رشته ی جستجو در درخواست را با صفحات فهرست بندی (index) و ذخیره شده در پایگاه داده مقایسه کرده و تطبیق می دهد.
  •  Calculating Relevancy(سنجش میزان ربط) – این امکان وجود دارد که متن جستجو (search string) مورد نظر در بیش از یک صفحه یافت شود، از این رو موتور جستجو به سنجش میزان ربط صفحات فهرست بندی شده (تمامی صفحات در index خود) با متن جستجو می کند.
  •  Retrieving Results (بازیابی نتایج) – آخرین عملیاتی که موتور جستجو برای ارائه ی نتایج مرتبط (با عبارت مورد جستجو) انجام می دهد، بازیابی صفحاتی است که بیشترین میزان تطابق را دارند. در این گام موتور جستجو صرفا نتایج منطبق را در صفحه ی مرورگر به نمایش می گذارد.

موتورهای جستجو مثل گوگل و یاهو بارها و بارها الگوریتم های خود به صورت ماهانه عوض می کنند. در واقع اگر تغییری در رتبه ی سایت خود در نتایج جستجو مشاهده می کنید، ممکن است به تغییراتی که در الگوریتم ها اعمال شده مربوط باشد. اگرچه تقریبا تمامی موتورهای جستجو بر مبنای یک اصل مشترک عمل می کنند، تفاوت های ناچیز بین الگوریتم یافتن نتایج مرتبط (relevancy algorithm) می تواند در نتایج منطبقی (results relevancy) که نمایش داده می شود، اختلاف فاحشی را سبب شود.

 SEO Copywriting چیست؟

به روش یا تکنیک نوشتن متن ها در صفحات سایت به گونه ای که به خوبی دیده شوند، در اصطلاح SEO Copywriting گویند.بهر گیری از این روش سبب می شود متن شما هم برای مخاطب و هم موتورهای جستجو مورد پسند و بهینه باشد.
اما SEO Copywriting تنها به نوشتن متون مناسب خلاصه نمی شود.SEO Copywriting در کنار متن موجب بهینه شدن سایر عناصر درون صفحه می شد که می تواند بر نتایج جستجو موثر باشد.این عناصر می توانند شامل (تگ عنوان) Title، (تگ توصیف) Description، واژه های کلیدی (Keywords tags)، heading ها و متن های Alt باشند.

هدف اصلی موتورهای جستجو از SEO Copywriting این است که فقط و فقط محتوای خالص و ناب موجود در صفحات وب در اختیار مخاطب قرار گیرد.SEO Copywriting با رعایت این حق برای مخاطبان، سعی می کند صفحات “doorway pages” را که حاوی محتوای بی ارزش است و فقط به دنبال کسب رتبه بالاست را از دور خارج کند.

رتبه موتور جستجو چیست ؟

هنگام سرچ یک کلمه در موتور جستجو ممکن است هزاران نتیجه مرتبط با آن وجود داشته باشد.رتبه ی صفحه در واقع بر اساس مکان قرارگیری و موقعیت صفحات در نتایج موتورهای جستجو سنجیده می شود. چنانچه یک موتور جستجو صفحه ی سایت شما در اولین موقعیت یا مکان قرار داد، در آن صورت رتبه ی سایت شما 1 محسوب می شود و می توان گفت که صفحه ی وب مزبور از بالاترین رتبه برخوردار خواهد بود. در خصوص رابطه ی SEO با رتبه ی سایت باید گفت که، SEO پروسه ی طراحی و توسعه ی صفحات وب با هدف بدست آوردن رتبه بالا در نتایج موتورهای جستجو است.

On-page و Off-page سئو چیست؟

از نظر مفهومی دو روش برای سئوی سایت وجود دارد:

  •  1. On-Page SEO – این روش شامل ارائه ی محتوای خوب و با کیفیت، انتخاب کلمات کلیدی مناسب، قرار دادن کلیدواژه ها در مکان های مناسب، تخصیص عنوان مرتبط و مناسب به هر صفحه و غیره .. می باشد.
  • 2. Off-page SEO – این روش شامل ایجاد لینک، افزایش میزان محبوبیت لینک با ارسال آن ها به دایرکتوری های باز، موتورهای جستجو و تبادل لینک و غیره … می شود.