زمانی که بخواهید وب سایت خود را برای تجارت و کسب و کار راه اندازی کنید، اولین آیتمی که باید انتخاب کنید نام دامنه ی سایت است. برای انتخاب دامنه ی مناسب موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  • 1. مخاطبین و کاربران سایت چه کسانی هستند؟
  • 2. چه چیزهایی را می خواهید برای فروش به آن ها عرض کنید؟ آیتم های عینی ملموس هستند یا صرفا محتویات متنی و نوشته؟.
  • 3. چه ویژگی، ایده ی تجاری شما را از دیگر تجارت های موجود در بازار تمایز و برتری می بخشد؟

بسیاری فکر می کنند داشتن کلیدواژه در دامنه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بله همان طور که گفته شد استفاده از کلیدواژه در اسم دامنه بسیار مهم است و کمک شایانی در بهبود رتبه ی سایت می کند، اما لازم است به خاطر داشت که انتخاب کلمات کلیدی در نام دامنه باید طوری باشد که نام دامنه کوتاه بوده، از خط ربط و هایفن در آن استفاده نشود و همچنین به راحتی به یاد کاربر بماند.

در واقع استفاده از کلیدواژه در نام دامنه یک مزیت ویژه ای نسبت به دیگر رقیبان به شما می دهد. لحاظ کردن کلیدواژه در نام دامنه می تواند نسبت کلیک های انجام شده به نمایش سایت شما (click-through-rate یا به اختصار CTR= نرخ کلیک) در موتورهای جستجو و تبلیغات پولی را افزایش دهد. علاوه بر آن به کلیدواژه های دلخواه را در لینک هایی که از سایت های دیگر به سایت ما می آیند، بکار ببرید. به عبارت دیگر بکار بردن کلیدواژه در نام دامنه سبب می شود تعداد کلیک بر روی لینک های شما در نتایج موتورهای جستجو و سایت های تبلیغای پولی به شکل چشمگیری افزایش یابد.

از تهیه ی domain name های طولانی و گیج کننده پرهیز کنید. بسیاری از افراد، واژگان موجود در اسم های دامنه را با استفاده از خط ربط (hyphen) و خط تیره (dash) از هم جدا می کنند. در گذشته اسم دامنه به خودی خود یک عامل مهم در بهبود رتبه ی سایت محسوب می شد، اما امروزه موتورهای جستجو دارای امکانات پیشرفته تر بوده و بسیار هوشمند می باشند. از اینرو اسم دامنه به تنهایی دیگر عامل چندان مهمی در بهینه سازی سایت محسوب نمی شود و جایگاه قبلی خود را از دست داده است.

سعی کنید در نام دامنه بیش از دو یا سه کلمه استفاده نکنید چراکه بهتر در ذهن می مانند. برخی از وب سایت های مشهور نام دامنه ی خود را با اختراع کلمات خاص و منحصربفرد برند کرده اند. از جمله می توان به eBay، Yahoo!، Expedia، Slashdot، Fark، Wikipedia، Google و غیره … اشاره کرد.

نام دامنه باید به گونه ای باشد که اگر یکبار از پشت تلفن برای کسی خوانده شود، آن شخص بتواند نام دامنه را به راحتی تلفظ کند و نیز از شنیدنش بتواند کالاهایی که در سایت عرضه می شود را حدس بزند.

در پایان، باید بتوانید به سوالات زیر پاسخ گویید:

  • · به چه منظور و چرا می خواهید وب سایت را راه اندازی کنید؟
  • · چرا کاربران باید از سایت شما خریداری کنند و نه از سایت های رقیب شما؟
  • · وجه تمایز شما از دیگران چیست؟
  • · مخاطبین و کاربران مد نظر شما چه کسانی هستند و چه اقلامی را می خواهید در سایت به فروش بگذارید؟
  • · 5 تا 10 وب سایت معروف و کارامد را فهرست کرده و از خود بپرسید علت محبوبیت و موفقیت آن ها چیست؟
  • · 5 نام دامنه برای خود تعریف کرده و یکی از آن ها را عجیب و بامزه انتخاب کنید. سپس نام های دامنه انتخابی را با دیگران در میان گذاشته و از آن ها بپرسید کدام یک به یادماندنی تر هستند. بهتر است کسانی که اسم دامنه را با آن در میان می گذارید، کسانی باشند که با آن ها خیلی نزدیک نیستید چرا که بازخورد صادقانه تری در اختیار شما قرار می دهند.
  • · نام دامنه ای را خریداری کنید که جلب توجه کرده و بیادماندنی باشد و نیز با کسب و کار شما کاملاً مرتبط باشد.