قراره تو این دوره چی یاد بگیرم؟

  • توضیحاتی درباره ارز دیجیتال بیت کوین
  • ثبت نام در صرافی های ایرانی و خارجی
  • انواع معاملات
  • تحلیل ارز های دیجیتال در سایت Trading view
  • آشنایی با ابزار تحلیل تکنیکال
  • بررسی چند استراتژی معاملاتی با استفاده از اندیکاتور ها
  • نحوه ورود به بازار فیوچرز
  • آشنایی با استراتژِی معاملاتی پرایس اکشن
  • و ...

سرفصل های دوره

۳ فصل
۲۷ جلسه
۷ ساعت
۱

مفاهیم مقدماتی بازار

۷ قسمت
۰۰:۵۳:۰۳
1

بیت کوین وارزهای دیجیتال چیست؟

رایگان
۰۵:۵۴
2

قیمت چجوری تایین میشه

رایگان
۰۵:۱۵
3

فرق توکن با ارز های دیجیتال

۱۱:۳۹
4

انواع معامله گران در بازار

۰۵:۱۲
5

مدیریت سرمایه

۱۰:۵۳
6

ثبت نام صرافی نوبیتکس

۰۵:۴۵
7

ثبت نام داخل صرافی خارجی mxc

۰۸:۲۵
۲

شروع تحلیل تکنیکال (متوسط)

۱۳ قسمت
۰۳:۵۶:۵۹
۳

پیشرفته

۷ قسمت
۰۱:۴۳:۵۷

ارزهای دیجیتال، نقش مهمی در نظام مالی کنونی ایفا می‌کنند. ارزهای دیجیتال، تراکنش‌های انجام شده رابه صورت شفاف و موثق با استفاده از فناوری بلاکچین، ثبت می‌کنند. این ارزها تحت کنترل هیچ بانک مرکزی یا دولتی نیستند؛ همین موضوع آن‌ها را گزینه مناسبی برای انجام معاملات یا حتی خرید دارایی‌های دیجیتال جهت جلوگیری از کاهش ارزش سرمایه به دلیل تورم می‌کند. علاوه بر این، به دلیل سرعت بالا و هزینه پایین تراکنش‌ها در ابعاد تجاری و بین المللی، بسیاری از تراکنش‌های بین المللی نیز با استفاده از ارزهای دیجیتال انجام می‌شوند. در آموزش ارز دیجیتال که از سطح مقدماتی در حوزه ارزهای دیجیتال شروع می شود، سعی داریم تا مباحث را با دیدگاهی کاملا کاربردی بیان نماییم و در پایان دوره قادر به انجام معامله در بازار باشیم.

سرفصل های دوره آموزش ارز دیجیتال

مقدماتی : بخش مقدماتی  دوره آموزشی ارز دیجیتال شامل توضیحاتی درباره ارز دیجیتال بیت کوین و ثبت نام در صرافی های ایرانی و خارجی و انواع معاملات که چند مدل معامله داریم می‌باشد. مثل : فیوچرز , مارجین , اسپات و در آخر ها هم درباره مدیریت سرمایه به صورت مفصل توضیح داده میشود.

متوسط : در این فصل دوره آموزش ارز دیجیتال به سراغ سایت trading view میرویم که برای تحلیل ارز های دیجیتال هست و تقریبا چارت یا نمودار تمام ارز های دیحیتال در اون هست و با ابزار تحلیل تکنیکال آشنا میشویم و در آخر هم چند استراتژی معاملاتی با استفاده از اندیکاتور ها در این فصل وجود دارد.

پیشرفته : در این فصل یاد میگیریم که چطور وارد بازار فیوچرز شویم و از این بازار سود های خوبی دریافت کنیم. با استفاده از استراتژِی معاملاتی پرایس اکشن که خیلی قدرتمند هست در تحلیل و بیشتر تریدر های حرفه ای با این سبک معاملاتی معامله انجام میدهیم.

و در آخر که تمام این ها رو یاد گرفتیم میتونید به راحتی وارد این بازار شده و معامله انجام بدید و سود های خوبی رو کسب کنید.

دوره آموزش ارز دیجیتال مناسب چه کسانی است؟

  • علاقه مندان ورود به دنیای ارز های دیجیتال
  • افرادی که قصد استخدام در شرکت ها به عنوان سبد گردان یا معامله گر را دارند
  • اشخاصی که قصد افزایش سرمایه خود را دارند
  • تمام علاقه مندان به سیستم های کامپیوتری و بازار های مالی

آموزش صفر تا ۱۰۰ بازار کریپتو کارنسی

دوره آموزش ارزهای دیجیتال شامل مفاهیم پایه تا پیشرفته بازار ارز های دیجیتال میباشد. با استفاده از دوره ارز دیجیتال شما قادر به درک انواع ارز های دیجیتال بوده و توانایی خرید و فروش ارز را با توجه به نیاز خود پیدا خواهید کرد. برای فعالیت در این حوزه بسیار مهم است که ابتدا ارز ها را درک کرده و سپس وارد این بازار پر از فراز و نشیب شوید. ورود به این عرصه اجتناب ناپذیر است.

بورس یا فارکس، کدام بهتر است؟

در سالیان اخیر طیف گسترده ای از مردم وارد بازار بورس ایران شده اند. بخشی از این افراد حال به نقطه ای رسیده اند که دیگر بازار محدود بورس با دامنه های نوسانی محدود و همچنین قوانین موقت آن ها را مجاب به ورود به بازاری دیگر برای انجام معاملات کرده است. یکی از گزینه های جذاب برای ورود، بازار فارکس و خرید و فروش ارز های دیجیتال میباشد.

روش‌های درآمدزایی از ارز دیجیتال

برخلاص تصور عموم مردم که ترید و استخراج ارز دیجیتال را تنها راه کسب درآمد از این حوزه می‌دانند، روش‌های زیادی برای کسب درآمد از ارزهای دیجیتال وجود دارد. در ادامه، چند روش درآمدزایی از ارزهای دیجیتال را مشاهده می‌کنید.

  • ترید
  • استخراج ارزهای دیجیتال
  • ساخت و فروش NFT
  • ترید NFT
  • استیکینگ
  • سرمایه گذاری طولانی‌مدت ارز دیجیتال
  • تامین نقدینگی پلتفرم‌ها

 

بازارهای مالی

بازار مالی یا بازار سرمایه محیط یا بازاری است که در آن تمامی افراد حقیقی و حقوقی به انجام معامله بپردازند. در این بازار تمامی خدمات، کالاها، سهام شرکت ها و اوراق ضمانت و …. مورد معامله قرار میگرند.

ارز دیجیتال چیست؟

برای بررسی این موضوع ابتدا باید با مفهوم پول آشنا باشید. پول کالایی مبادلاتی است که به ازای پرداخت آن کالا یا خدماتی را دریافت می کنید. پول جنبه فیزیکی داشته و در شکلی هایی نظیر سکه و اسکناس خود در اطراف ما به وفور  دیده می‌شود. این اسکناس ها در هر گوشه جهان به یک شکل بوده و ارزشی متفاوت با پول سایر کشور ها دارد. به همین سبب این پول مشکلاتی نظیر برابر کردن خواسته ها، جا به جایی در مقایس بالا و سایر موارد را دارد. ارز های دیجیتال نیز یک نوع پول هستند.

تعریف رسمی و علمی ارز دیجیتال بیان می دارد که، یک واحد پولی یا واسطه تبادلی است. این پول بر پایه ی دنیای مجازی و اینترنت تعریف می ‌شود. و ویژگی ‌هایی مشابه با پول فیزیکی را دارد. اما تراکنش‌ های انتقال سرمایه را به ‌صورت آنی و بدون مرز بین افراد انجام می‌ دهد.

کاربردهای ارز دیجیتال

با استفاده از ارز های دیجیتال میتوان خرید های اینترنتی انجام داد، کالا سفارش داد و سرمایه گذاری کرد. داشتن رمز ارز مانند داشتن پول در کارت بانکی است. پس شما هرآنچه با پول و اعتبار بانکی خود خرید میکنید را با رمز ارز میتوانید بخرید. حتی اگر طرف حساب شما آن ارز را قبول نداشت، با استفاده از صرافی ها میتوانید ارز ها را به یکدیگر تبدیل کنید.

کاربردهای ارزهای دیجیتال عبارتند از:
۱- ارزهای دیجیتال به عنوان وسیله پرداخت: این ارزها با استفاده از تکنولوژی بلاکچین، اجازه پرداخت بین دو طرف را فراهم می‌کنند. این ویژگی ارزهای دیجیتال می‌تواند برای پرداخت‌های بین المللی و همچنین پرداخت‌های آنلاین مورد استفاده قرار گیرد.

۲- سرمایه‌گذاری در بازار بورس ارز دیجیتال: ارزهای دیجیتال با توجه به نوسانات شدید قیمت آن‌ها، به عنوان یک وسیله برای سرمایه‌گذاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ارزها اغلب به‌عنوان یک روش سودآور برای سرمایه‌گذاران که به دنبال ریسک بالای بازار بورس هستند، مورد توجه قرار می‌گیرند.

۳- تبدیل دارایی‌های فیزیکی به دارایی‌های دیجیتالی: ارزهای دیجیتال به عنوان یک وسیله برای تبدیل اموال فیزیکی به دارایی‌های دیجیتالی نیز استفاده می‌شوند. این کاربرد ارزهای دیجیتال به‌عنوان یک روش برای حفظ امنیت و کاهش هزینه‌های نگهداری اموال می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

۴- به‌عنوان پلتفرم برای اجرای قرارداد‌های هوشمند: با توجه به امنیت بالای ارزهای دیجیتال، این ارزها به عنوان یک پلتفرم برای اجرای قرارداد‌های هوشمند نیز استفاده می‌شوند.

۵- به‌عنوان وسیله‌ای برای انتقال دارایی بین صاحبان آن‌ها: ارزهای دیجیتال می‌توانند به عنوان یک وسیله برای انتقال دارایی‌ها بین صاحبان آن‌ها استفاده شوند. این ویژگی می‌تواند برای انتقال پول بین المللی، انتقال دارایی‌های مالی بین کشورها و همچنین انتقال دارایی‌های فیزیکی مانند طلا و الماس به‌صورت دیجیتال مورد استفاده قرار بگیرد.

۶- خرید و فروش کالا و خدمات با استفاده از رمزارز: این روزها بسیاری از کسب‌وکارها به منظور افزایش فروش خود، به‌عنوان یک روش پرداخت، قابلیت پرداخت با رمزارز را به خریداران خود ارائه می‌دهند. در این روش، مشتریان می‌توانند با استفاده از رمزارز خود، کالا و خدمات را پرداخت کنند.

۷- تاثیرگذاری در حوزه‌های نوآوری و فناوری: ارزهای دیجیتال به‌عنوان یک فناوری نوظهور، توانسته است در حوزه‌های مختلف نوآوری و فناوری تاثیرگذار باشد. بسیاری از کارآفرینان و شرکت‌های نوپا، با استفاده از ارزهای دیجیتال، می‌توانند به‌صورت سریع و کارآمد، منابع مالی موردنیاز خود را جذب کنند و پروژه‌های نوآورانه خود را پیشبرد کنند.

تاریخچه ارز دیجیتال

اولین بار موضوع ارز های دیجیتال در اواخر قرن 20 توسط دیوید چاوم مطرح شد. زیرا در این زمان بانک ها برای جا به جایی رقم های مالی نیاز به راهکاری داشتند که در کوتاه ترین زمان و به صورت آنی بدون جا به جایی فیزیکی رقم های مالی را در بین خود جا به جا نمایند.

امروزه با گذشت حدودا سه دهه از اختراع ارزهای دیجیتال، ارزهای دیجتال فراوانی به وجود آمده اند. البته ممکن است در یک پلتفرم اختصاصی استفاده شوند و یا در سطح جهانی مورد استفاده قرار گیرند. از جمله این ارز های دیجتال می توان به بیت کوین، اتریوم، پرفکت مانی و تتر نام برد.

کسب درآمد از ترید ارز دیجیتال

در این روش، با استفاده از تحلیل بازار، ارزهای دیجیتال را خرید و فروش می‌کنید. این کار نیازمند آموزش دیدن و کسب تجربه است و در صورتی که بدون کسب دانش لازم وارد این کار شوید، با ضرر هنگفتی از آن خارج خواهید شد. برای کسب درآمد از خرید و فروش ارز دیجیتال، باید به اصول تحلیل تکنیکال، مدیریت سرمایه و روانشناسی معاملات مسلط شوید. یادگیری تحلیل فاندامنتال و تحلیل آنچین (On Chain) نیز به کسب مهارت و تخصص بیشتر در این زمینه کمک می‌کند. در ادامه، باید در یک صرافی ارز دیجیتال ثبت‌نام کرده و با استفاده از حساب آزمایشی، آموخته‌های خود را به صورت عملی استفاده کنید.

بعد از تسلط بالا به بازار، می‌توانید یک حساب واقعی بسازید و با مقداری سرمایه، وارد معاملات ارز دیجیتال شوید. در دوره آموزش ارزهای دیجیتال دانشجویار، با مبانی این حوزه آشنا شده و سپس، تحلیل تکنیکال را در سطح مقدماتی و متوسط می‌آموزید. پس از آن، می‌توانید در دوره‌های تخصصی شرکت کنید و ضمن کسب دانش لازم، تجربیات عملی نیز بدست آورید.

استخراج ارز دیجیتال

استخراج ارز دیجیتال با استفاده از حداقل 10 دستگاه ماینر، نیاز به سرمایه اولیه بالایی دارد و در بسیاری از کشورها، قوانین سختگیرانه‌ای برای آن وجود دارد. در گذشته، این روش سودآور بود، اما اکنون برای شروع، نیاز به بیش از 10 هزار دلار سرمایه برای خرید دستگاه‌های ماینر دارید. هزینه‌های اینترنت، برق، نگهداری و خرابی قطعات را هم درنظر بگیرید. با قرار دادن سخت افزار خود در اختیار شبکه‌های بلاکچینی که از الگوریتم POW استفاده می‌کنند، می‌توانید در سود آنها شریک شوید.

ساخت و فروش NFT

NFT یا توکن‌های غیر مثلی، انواع خاصی از توکن‌های رمزنگاری شده هستند که تنها یک عدد از هرکدام از آنها وجود دارد. این ویژگی‌ها می‌توانند شامل اطلاعات مربوط به هنر، موسیقی، بازی‌ها و حتی ملک باشند. ساخت و فروش NFT یک روش برای کسب درآمد از ارزهای دیجیتال است. بسته به پلتفرمی که NFTها در آن ساخته می‌شوند، کارمزد و هزینه ساخت آنها بین 0 تا چند دلار متفاوت است.

ترید NFT

ترید NFT یعنی خرید و فروش NFT با هدف کسب سود از افزایش قیمت آنها. این روش مستلزم داشتن درک عمیق از بازار NFT و تحلیل بازار آن است. علاوه بر این، نیاز به سرمایه بیش از 1000 دلاری برای شروع دارید.

استیکینگ

استیکینگ، روش دیگر کسب درآمد از ارزهای دیجیتال است که در آن، شما تعداد معینی از یک نوع ارز دیجیتال را در یک کیف پول قفل می‌کنید تا به عنوان گارانتی برای عملکرد شبکه عمل کند. در عوض، بسته به مقدار ارز قفل شده، سود کسب می‌کنید. این روش در بسیاری از پلتفرم‌های تازه تاسیس و معتبر قدیمی، مورداستفاده قرار می‌گیرد.

سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت در ارز دیجیتال

سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت در ارز دیجیتال، گزینه دیگر برای کسب درآمد است. در این روش، شما چندین نوع ارز دیجیتال را خریداری می‌کنید و آن‌ها را برای مدت طولانی نگه می‌دارید؛ به این امید که در آینده با افزایش قیمت ارز موردنظر، سود کسب کنید. این روش نیازمند کسب دانش در زمینه ارزهای دیجیتال است و اگر بدون آگاهی، اقدام به خرید و نگهداری یک ارز دیجیتال کنید، ممکن است سرمایه خود را به طور کامل از دست بدهید.

تامین نقدینگی پلتفرم‌ها

تامین نقدینگی در صرافی‌های غیرمتمرکز، روشی برای کسب درآمد از ارزهای دیجیتال است. کاربران با تامین نقدینگی، در کارمزدهای معاملات انجام شده در صرافی سهیم می‌شوند. معامله‌گران درصدی از کارمزد را به صرافی پرداخت می‌کنند که بین افراد تامین‌کننده نقدینگی تقسیم می‌شود. این روش نیاز به آموزش‌های پیچیده ندارد، فقط باید با مفاهیم بلاکچین و نحوه کار با پلتفرم‌های غیرمتمرکز آشنا شوید.

کیف پول ارز دیجیتال (Wallets) چیست؟

به زبان ساده، کیف پول ارز دیجیتال برای نگهداری ارزهای دیجیتال کاربرد دارد. توصیف تخصصی‌تر را می‌توان ابزارهای نرم افزاری یا سخت افزاری برای ذخیره، نگهداری و ارسال ارزهای دیجیتال و توکن‌ها دانست که امکان تعامل کاربران با شبکه بلاکچین را فراهم می‌کنند.

انواع کیف پول‌های ارز دیجیتال

ولت‌ها در انواع مختلفی وجود دارند، اما به صورت کلی، به سه دسته بندی کیف پول گرم، سرد و کاغذی دسته بندی می‌شوند.

  • کیف پول گرم: ولت‌هایی که صورت نرم افزاری یا تحت وب مورداستفاده قرار می‌گیرند. این کیف پول‌های ارز دیجیتال دارای کاربری آسان هستند؛ اما نسبت به باقی کیف پول‌ها، از امنیت کمتری برخوردار هستند.
  • کیف پول سرد: به کیف پول‌های سخت افزاری گفته می‌شود که همیشه به اینترنت متصل نیستند. این ولت‌ها از امنیت بالاتری برخودار هستند. البته اگر سخت افزار را گم کنید، ارزهای دیجیتال شما نیز غیرقابل دسترسی می‌شوند.
  • کیف پول کاغذی: امن‌ترین کیف پول ارز دیجیتال است. در این ولت‌ها، کلیدهای خصوصی و عمومی روی یک کاغذ پرینت گرفته می‌شود. تا زمانی که کاغذ را دراختیار داشته باشید، امنیت ولت تضمین شده است. از بین رفتن کاغذ یا دزدیده شدن، تنها راه از دست دادن کیف پول کاغذی است.

بهترین کیف پول ارز دیجیتال کدام است؟

اگر تمایل به استفاده از کیف پول‌های نرم افزاری را دارید، باید با توجه به پلتفرم هدف خود، آنها را انتخاب کنید. برای نرم افزار موبایل، پیشنهاد ما تراست ولت است. در کامپیوتر، پیشنهاد می‌کنیم از کوینومی یا اکسودوس ولت استفاده کنید. اگر هم قصد استفاده از یک ولت به صورت آنلاین در وب را دارید، متامسک و کوینومی، بهترین انتخاب ممکن هستند. البته که صرافی‌های مختلف، یک کیف پول نرم افزاری تحت وب نیز به شما ارائه می‌دهند.

در کیف پول‌های سرد یا سخت افزاری، انتخاب‌های زیادی وجود ندارد. کیف پول‌های ترزور (Trezor) و لجر (Ledger)، بهترین گزینه‌ها هستند. نکته مهم این است که حتما کیف پول سخت افزاری خود را از یک شرکت معتبر و به صورت نو خریداری کنید و از خریدن کیف پول‌های دست دوم، جدا خودداری کنید.

 

ویژگی‌های یک کیف پول ایمن

در ادامه، به صورت خلاصه مهمترین موارد در انتخاب ولت ارز دیجیتال شرح داده شده است.

  1. نحوه استفاده از ارزهای دیجیتال: اگر تریدر هستید و دائما نیاز به برداشت و واریز دارید، بهتر است یک کیف پول در صرافی مورداستفاده‌تان انتخاب کنید. همچنین اگر مقداری ارز دیجیتال برای نگهداری طولانی‌مدت دارید، انتقال آنها به کیف پول سخت افزاری، کار عاقلانه‌ای است.
  2. اقدامات امنیتی: اکیدا از کیف پول‌هایی که سابقه مشکلات امنیتی جدی دارند، استفاده نکنید. همچنین ولت‌هایی را انتخاب کنید که امکان احراز هویت 2عاملی داشته باشند.
  3. رابط کاربری اسان: دقت کنید ولت موردنظر شما، دارای رابط کاربری آسان و مناسبی باشد. اگر رابط کاربری کیف پول دشوار باشد، باید زمان زیادی را برای یادگیری بخش‌های مختلف آن صرف کنید.
  4. دسترسی به برنامه‌های غیرمتمرکز: برخی از کیف پول‌های مدرن، از برنامه‌های غیرمتمرکز پشتیبانی می‌کنند. اگر از کاربران این DApp‌ها هستید، باید کیف پول مناسبی را برای این کار انتخاب کنید.

امنیت ارزهای دیجیتال

برخلاف تصور عموم، ارزهای دیجتال دارای امینت بالایی هستند و هیچ هکری نمی‌تواند با هک کردن بلاکچین، ارزهای دیجیتال را بدزدد. اما آسیب پذیری‌های متعددی در بازار ارزهای دیجیتال وجود دارد.

استفاده از کیف پول‌های نامعتبر که احتمال هک شدن یا کلاهبرداری بالایی دارند، عدم محافظت از کلید عمومی و خصوصی یا فراموش کردن اطلاعات حساب و کیف پول، مهمترین دلایل دزدیده شدن ارزهای دیجیتال هستند. رای جلوگیری از چنین اتفاقاتی، راهکارهای متعددی وجود دارد.

اول، استفاده از ولت‌های معتبر نرم افزاری یا سخت افزاری است. اکیدا از ولت‌هایی که امکانات امنیتی نظیر ورود دوعاملی را ارائه می‌دهند، استفاده کنید.

مورد بعدی، گرفتن بکاپ از اطلاعات حساب است. بسیاری از ولت‌ها امکان دریافت یک نسخه پشتیبان را به شما ارائه می‌دهند که در صورت گم کردن یا فراموشی اطلاعات حساب، بتوانید آنها را بازیابی کنید.

محافظت از کلید خصوصی و عمومی، نکته بعدی است. سعی کنید آنها را روی یک کاغذ یادداشت کرده و در یک جای امن قرار دهید. همچنین از انتشار آنها خودداری کنید.

خرید و فروش ارز دیجیتال

برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، در ابتدا باید دانش موردنیاز را کسب کنید. پس از آن، می‌توانید به دو صورت، به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازید.

خرید و فروش ارز دیجیتال در صرافی‌ها

در ساده‌ترین حالت، می‌توانید در یکی از صرافی‌های معتبر ایرانی یا خارجی (که در ایران قابل استفاده باشد) ثبت‌نام کنید. سپس با احراز هویت در صرافی، شروع به خرید و فروش ارز دیجیتال کنید. برای این کار، 3 نیاز وجود دارد:

  1. انتخاب والت ارز دیجیتال
  2. انتخاب یک صرافی معتبر
  3. احراز هویت در صرافی

خرید و فروش ارز دیجیتال در فارکس

روش دیگر، خرید و فروش ارزهای دیجیتال در فارکس است. در ابتدا باید یک حساب کاربری در یک بروکر معتبر باز کنید. سپس با معامله جفت ارزهایی که شامل ارزهای دیجیتال هستند، معاملات خود را انجام دهید.

میزان رشد محبوب‌ترین رمزارزها (بیت کوین، اتریوم، بایننس کوین، کاردانو، ترون، کیک)

در ادامه، رشد برخی از ارزهای دیجیتال مشهور در بازه زمانی 2 ساله از ابتدای سال 2021 تا اکتبر 2023 را شرح داده‌ایم. همچنین پیش‌بینی قیمت این ارزها را که توسط سایت CoinCodes ارائه شده، شرح داده‌ایم.

بیت کوین

در شروع سال 2021، هر واحد بیت کوین معادل 32000 دلار بود. در ادامه، با توجه به حواشی ایجاد شده و توییت‌های ایلان ماسک، قیمت بیت کوین به بیش از 60 هزار دلار رسید. این مقدار در اواخر سل 2021 به بیشترین حد خود رسید و بیت کوین توانست به کانال 68 هزار و 700 دلار برسد. باقی ارزهای دیجیتال نیز به تبعیت از بیت کوین، وارد کانال صعودی شدند.

در ادامه، به مرور بازار از گرمی افتاد و قیمت بیت کوین رو به کاهش رفت تا جایی که در اواخر سال 2022، به کانال 16000 دلاری رسید. از آن زمان تا الان، بیت کوین آهسته و پیوسته در حال افزایش قیمت است و هم اکنون، در کانال 34000 دلاری قرار دارد. پیش‌بینی می‌شود قیمت بیت کوین تا سال 2025، به کانال 70000 دلار وارد شود.

اتریوم

اتریم سال 2021 را در کانال 700 دلاری آغاز کرد. در ادامه سال و با توجه به افزایش قیمت افسانه‌ای بیت کوین، قیمت اتریوم تا 4 هزار و 890 دلار بالا رفت و به مرور، با کاهش قیمت تا کانال 900 دلاری در انتهای سال 2022 مواجه شد. در ادامه، قیمت اتریوم به مرور افزایش پیدا کرده و هم اکنون در کانال 1800 دلاری قرار دارد. پیش‌بینی‌ها، حاکی از افزایش قیمت این ارز تا سال 2025 به حدود 4 هزار دلار دارد.

بایننس کوین

بایننس کوین، ارز دیجیتال رسمی صرافی بایننس است که در سال 2018 عرضه شد. ابتدای سال 2021، بایننس کوین کار خود را در کانال 40 دلاری آغاز کرد و در ادامه، تحت جو صعودی بازار به بیش از 690 دلار رسید. هم اکنون قیمت این ارز حدود 220 دلار است و نسبت به سال 2022، دچار 25 درصد کاهش شده است. گفته می‌شود ممکن است بایننس کوین در سال 2025، به بیش از 1000 دلار قیمت نیز برسد.

کاردانو

کانال 0.17 دلار، شروع کاردانو در سال 2021 بود. در ادامه و طی تحولات این سال، قیمت این ارز دیجیتال به بیش از 3 دلار رسید. هم اکنون این ارز دیجیتال در کانال 0.28 دلار قرار دارد و سعی در افزایش ارزش خود دارد. پیش‌بینی سایت CoinCodes از افزایش قیمت این ارز به حدود 1.2 دلار در سال 2025 خبر می‌دهد.

ترون

در ابتدای سال 2021، ترون دارای قیمتی در حدود 0.03 دلار بود. در ادامه، در اواسط سال 2022 قیمت این ارز دیجیتال بیشترین رشد تاریخ خود را تجربه کرد و توانست تا کانال 0.16 دلاری نیز بالا بیاید. در ادامه، قیمت دچار کاهش شدیدی شد که قیمت ترون را تا حدود 0.045 دلار کاهش داد. هم اکنون قیمت این ارز دیجیتال در کانال 0.09 دلاری قرار داشته و تمایل زیادی به رشد دارد. Tron یکی از ارزهای دیجیتال آینده‌دار است که طبق پیش‌بینی‌ها، در دو سال آینده تا 0.33 دلار نیز افزایش داشته باشد.

کیک

پنکیک کوین که بیشتر با نام کیک (CAKE) شناخته می‌شود، ارز دیجیتال رسمی صرافی پنکیک سواپ است. این ارز در شروع سال 2021 در بازه قیمتی 0.6 دلاری قرار داشت. پس از آن و قبل از رشد انفجاری بازار، حتی کانال 40 دلاری را هم لمس کرد. در ادامه، نوسانات قیمت متعددی را تجربه کرده و تا کانال 2 و 1 دلار کاهش یافت. هم اکنون این ارز در بازه 1.2 دلاری قرار دارد. طبق پیش‌بینی‌های سایت CoinCodes، این ارز تا سال 2025 به حدود 9 دلار می‌رسد.

ویژگی‌های بیت کوین

غیر متمرکز بودن

ارز دیجیتال بیت کوین، توسط هیچ نهاد، سازمان، دولت یا بانکی در سرتاسر دنیا کنترل نمی‌شود. بلکه این کاربران و دارندگان این ارز هستند که مدیریت شبکه را برعهده دارند.

شفافیت تراکنش‌ها

تمامی اطلاعات تراکنش‌ها در بلاکچین ذخیره می‌شود. اطلاعاتی مانند اینکه چه کسی تراکنش را انجام داده، چه کسی آن را دریافت کرده و زمان دقیق انجام تراکنش.

حریم خصوصی

با توجه به شفافیت بالای بلاکچین، این نگرانی به وجود می‌آید که حریم خصوصی افراد به خطر بیفتد. تمامی اطلاعات فرستنده و گیرنده در بلاکچین، به صورت کدگذاری شده ذخیره می‌شوند. علاوه بر این، هیچ اسم حقیقی از هیچ فردی در این سیستم وجود ندارد و با شماره حساب‌ها و کلیدهای عمومی طرف هستیم.

سرعت بالا و کارمزد اندک

بیش از 15 سال از معرفی بیت کوین گذشته و هنوز سیستم مالی بین المللی که بتواند با شبکه بیت کوین از نظر سرعت یا کارمزد رقابت کند، وجود ندارد. بیت کوین‌ها و کلا ارزهای دیجیتال در کسری از ثانیه به حساب‌های مختلف منتقل می‌شوند و به دلیل عدم وجود واسطه، کمترین کارمزد ممکن برای آنها درنظر گرفته شده است.

تفاوت بیت کوین و آلت کوین

بیت کوین، اولین ارز دیجیتال در جهان است و تمامی ارزهای دیجیتالی دیگر، از آن گرفته شده‌اند. به ارزهای غیر از بیت کوین، آلت کوین (Alt Coin) گفته می‌شود. آلت کوین از ترکیب دو کلمه Alternative به معنای جایگزین و Coin به معنی سکه است. آلت کوین‌ها شامل تمامی ارزهایی هستند که بعد از بیت کوین، به جهان معرفی شده‌اند.

آشنایی با صرافی‌های ارز دیجیتال

صرافی ارز دیجیتال یا اکسچنج (Exchange) به پلتفرمی گفته می‌شود که امکان تبدیل ارزهای دیجیتال ه یکدیگر یا ارزهای ملی نظیر دلار، یورو و… را فراهم می‌کند. صرافی‌های ارز دیجیتال زیادی در جهان فعال هستند که مثل همیشه، درصد بالایی از آنها به ایرانیان خدمات ارائه نمی‌دهند.

معتبرترین صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی

صرافی‌های ایرانی زیادی در سال‌های اخیر به وجود آمده‌اند که انتخاب بین آنها را سخت می‌کند. دانشجویار هیچگونه مسئولیتی در قبال خطرات ناشی از استفاده از این صرافی‌ها ندارد و شما را تشویق به استفاده از هیچکدام از آنها نمی‌کند. صرافی‌های معرفی شده، با توجه ه نظرات کاربران در انجمن‌های عمومی فارسی و مقالات وبسایت‌های معتبر ایرانی جمع آوری شده است.

  1. صرافی پول نو
  2. صرافی آبان تتر
  3. صرافی والکس
  4. صرافی بیت پین
  5. صرافی بیت 24
  6. صرافی تبدیل

معتبرترین صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی

در صرافی‌های خارجی، خطرات متعددی برای کاربران ایرانی وجود دارد. از کلاهبرداری و هک شدن صرافی‌ها گرفته تا بلوکه کردن حساب کاربران ایرانی. برای فعالیت در این صرافی‌ها، حتما تمامی جوانب احتیاط را رعایت کرده و از یک VPN با IP ثابت استفاده کنید.

برخی از بهترین صرافی ارز دیجیتال خارجی برای ایرانیان را در زیر مشاهده می‌کنید.

  1. صرافی Okex
  2. صرافی CoinEx
  3. صرافی BingX

صرافی MEXC

آلت کوین چیست؟

بیت کوین اولین ارز دیجیتال بود که در سال 2009 مورد استقبال قرار گرفت. زیرا با بحران مالی سال 2008 بسیاری از مردم به بانک های متمرکز بدبین شده بودند. پس از همه پیری استفاده از بیت کوین، کوین های دیگری هم معرفی شدند. در واقع آلت‌کوین‌ها ارزهای دیجیتالی هستند که روی یک سری پروتکل و قوانین پیاده‌سازی شده‌اند و پروتکل‌های آن‌ها با بیت کوین تفاوت دارد. بعضی از مهمترین این آلت‌کوین‌ها لایت کوین و ریپل هستند.

منظور از ماینینگ ارزهای دیجیتال چیست؟

ارز های دیجیتال یک سری کد های ریاضی هستند که توسط پردازنده ها ساخته میشوند. کلا ما برای داشتن هر چیزی باید از یک چیز دیگر بگذریم. مثلا میتوانیم آرد را خمیر کرده و خمیر را نان کنیم. به همین شکل ما میتوانیم برق را به پردازنده های خود بدهیم و پردازنده با پردازش های سنگین یک سری کدهای ریاضی را برای ما تولید خواهد کرد. حتی برای تراکنش هم بایستی سیستم ها کار کرده و پردازنده ها نیاز خواهند بود.

آیا رمز ارز ها امن هستند؟

یکی از ویژگی های رمز ارز ها، بودن در بستر بلاک چین است. بلاک چین سبب میشود تا برای هر تراکنش نیازمند تایید کل شبکه باشیم. یعنی اگر یک نفر قصد جا به جایی یک سرمایه عظیم را داشته باشد، آن سرمایه را بقیه تایید کرده و چیزی گم نمیشود. همه اطلاعات در بستر بلاک چین ذخیره میشوند و همه چیز کاملا شفاف خواهند بود. پس رمز ارز ها امن هستند.

بلاکچین چیست؟

به زبان ساده، بلاکچین یک دفتر کل دیجیتال است که اطلاعات را در بازه‌های زمانی منظم ذخیره می‌کند. این سیستم به گونه‌ای داده‌ها را ذخیره می‌کند که امکان تغییر و دستکاری آن‌ها وجود نداشته باشد.

اجازه دهید یک مثال ساده برای درک بهتر بلاکچین بزنیم. دفتر نسیه‌های یک سوپر مارکت را درنظر بگیرید. صاحب این مغازه، پیرمردی است که تمامی تراکنش‌ها و اطلاعات خرید و فروش مغازه را با ریزترین جزئیات درون این دفتر یادداشت می‌کند. جزئیاتی نظیر زمان دقیق ثبت تراکنش، فروشنده، دریافت کننده و حجم تراکنش! تمامی افراد محله، امکان دسترسی به این دفتر را دارند و می‌توانند اطلاعات را مشاهده کنند؛ اما امکان فهمیدن اینکه چه کسی چه تراکنشی انجام داده و تغییر اطلاعات درون دفتر را ندارند. هر زمان که این دفتر پر می‌شود، صاحب مغازه آن را کنار دفترهای قبلی قرار داده و یک دفتر جدید برای این کار خریداری می‌کند.

بلاکچین نیز به همین صورت کار می‌کند. تراکنش‌های انجام شده در بلاکچین، درون محفظه‌هایی به نام بلاک (Block) ذخیره می‌شود. این بلاک‌ها به صورت زنجیره‌ای (Chain) به یکدیگر متصل هستند و با یکدیگر در ارتباط هستند. بنابراین بلاکچین را می‌توان به عنوان زنجیره‌ای از بلاک‌ها درنظر گرفت. هر بلاک، امکان ذخیره مقدار مشخصی اطلاعات را دارد و تا زمانی که یک بلاک، کاملا پر نشده باشد، امکان باز کردن بلاک بعدی وجود ندارد.

ادامه متن دوره ...

سوالات متداول

امنیت بازار ارز دیجیتال چگونه است؟

امنیت خود ارزهای دیجیتال با استفاده از شبکه بلاکچین تضمین شده است. بیشترین آسیب پذیری امنیتی در ارزهای دیجیتال، مربوط به کیف پول‌های گرم و صرافی‌ها هستند. با فعالسازی اقدامات امنیتی نظیر ورود دوعاملی و نگهداری ارزهای کم استفاده در کیف پول سخت افزاری، می‌توانید از رمز ارزهای خود محافظت کنید.

استفاده از بیت کوین و ارزهای دیجیتال در ایران قانونی است؟

خرید فروش ارزهای دیجیتال در ایران جرم نیست. اما قوانین خاصی هم در این مورد وجود ندارد. به صورت کلی، افراد حقیقی می‌توانند بدون مانعی، به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازند.

خرید و فروش ارزهای دیجیتال چگونه است؟

می‌توانید با ثبت‌نام و احراز هویت در صرافی‌های ارز دیجیتال، به خرید و فروش ارزهای دیجیتال بپردازید. همچنین خرید و فروش جفت ارزهای مرتبط با ارزهای دیجیتال، روش دیگری برای معامله ارز دیجیتال است.

کاربرد ارز دیجیتال در نظام مالی جهانی چیست؟

• افزایش سرعت انتقال پول در سطح خرد و کلان • حذف بانک‌های واسطه و کاهش کارمزد تراکنش • شفافیت • امنیت بالای شبکه بلاکچین • امکان انجام تراکنش‌های همتا به همتا (P2P) • تبدیل سرمایه به توکن (سرمایه دیجیتال)

قیمت زنده ارزهای دیجیتال را چگونه مشاهده کنیم؟

برای این کار، می‌توانید به صرافی‌های ایرانی نظیر مراجعه کنید. راه دیگر، مراجعه به سایت Coinmarketcap.com مشاهده تغییرات قیمت تمامی ارزهای دیجیتال و توکن‌های مشهور را به صورت لحظه‌ای است.

چطور ارزهای دیجیتال کلاهبردار را شناسایی کنیم؟

معمولا ارزهایی که با داده وعده‌هایی نظیر استیکینگ و دادن سودهای کلان در مدت کوتاه، افراد را ترغیب به سرمایه گذاری می‌کنند، کلاهبردار هستند. همچنین می‌توانید آدرس سایت ارز دیجیتال‌ موردنظر را در سایت scamadviser بررسی کنید.