هیچ دوره ای در سبد آموزش شما وجود ندارد
افراد و شرکتهایی که به دنبال داشتن یک سایت هستند، با جست و جو به دو شیوه معمول برای طراحی سایت میرسند. طراحی سایت با کد نویسی و طراحی سایت بدون کدنویسی. جالب است بدانید افراد زیادی به آموزش طراحی سایت بدون کدنویسی علاقهمند هستند و پروژه های بزرگی نیز به همین شیوه اجرا شده است. شاید برای شما هم این سوال ایجاد شده باشد که کدام روش بهتر است و تفاوت این دو روش در چیست. در این نوشته به صورت مختصر و مفید به بررسی چیستی طراحی سایت بدون کدنویسی و با کدنویسی و بررسی تفاوتهای این دو روش پرداخته شده است.
طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت یا Web Design به مجموعه مراحل و اقداماتی گفته میشود که به واسطهی آن یک پایگاه اینترنتی تولید میشود.برای این منظور روشهای متفاوتی وجود دارد. روش اول استفاده از سیستمهای پیش آمده نظیر وردپرس (WordPress)، دروپال (Drupal) و جوملا (Joomla) ست که به سیستمهای بدون کدنویسی معروف هستند، و روش دوم استفاده از زبانهای تحت وب پایتون (Python)، جاوا (Java) و غیره است. مراحل طراحی سایت به شرح زیر است:
- طراحی نمای کلی
- طراحی گرافیک سایت
- کد نویسی
- بارگذاری سایت
این مراحل در هر دو شیوه طراحی سایت قرار دارد. در ادامه با این دو شیوه بیشتر آشنا میشوید.

طراحی سایت با کدنویسی چیست؟
شیوه ابتدایی طراحی سایت، استفاده از خط کدهاست. در این روش کارفرما، خواستهها و نیازهای را به طراح سایت میگوید و طراح سایت با بررسی و طراحی ذهنی خود شروع به ایجاد سایت نماید. در این نوع از طراحی سایت مطابق با نیاز کارفرما، سیستم مدیریت و پشتیبانی و سیستم مدیریت محتوا طراحی میشود.
مزایای طراحی سایت با کدنویسی
- امنیت بالا: در این سیستم چون کدنویسی اختصاصی است و این کدها در جایی وجود ندارد، شناسایی باگها و نفوذ به سایت شما سخت و مشکل است.
- دسترسیهای بالاتر: در این سیستم چون شما، هر جز سایت را با کد نویسی ایجاد نمودیهاید به راحتی میتوانید هر تغییر و تحول را ایجاد نموده و سایت را به دلخواه خود تغییر دهید.
- سایت چند بعدی: به این دلیل که در این شیوه هر بخش به صورت مجزا با کد نویسی ایجاد شده است، شما میتوانید قابلیتهای چند سایت را در یک سایت گرد هم آورید.
- رایگان بودن: چنانچه شما خود دانش کد نویسی را داشته باشید، میتوانید بدون هزینه مالی و صرفا با صرف وقت سایت دلخواه خود را ایجاد نمایید.
معایب طراحی سایت با کدنویسی
- زمان بر بودن: در این شیوه به دلیل اینکه تمامی مراحل با کد نویسی خط به خط پیش میرود، برای طراحی و بارگذاری سایت زمان زیادی صرف میشود.
- عدم بروز رسانی: در این شیوه برای هر بار بروز رسانی سیستم باید کلیه کدهای سیستم بازنگری شود.
- عدم پشتیبانی: در سیستم به دلیل منحصر بودن کدها، پشتیبانی صرفا توسط طراح سیستم انجام میشود که بسیار محدود است.
- هزینه بر بودن: در صورتی که کد نویسی را به فرد دیگری بسپارید طراحی سایت برای شما بسیار هزینه بر است.
طراحی سایت بدون کدنویسی چیست؟
شیوه دوم طراحی سایت، استفاده از سیستمهای آماده میباشد. سیستمهای آماده برای هر بخش از سایت چند قالب آماده دارند که باید با استفاده از آنها به اهداف خود برسید. طراح سایت در حالت طراحی سایت بدون کدنویسی، با شنیدن خواستهها و نیازهای شما، بهترین ظرحهای آماده را انتخاب نموده و با قرار دادن آنها در وب سایت شما، سایت را به شما تحویل میدهد.
مزایای طراحی سایت بدون کدنویسی
- سهولت بارگذاری: مهم ترین نکته در استفاده از سایتهای بدون کدنویسی، سهولت بارگذاری میباشد. این بدان معناست که با استفاده از چند کلیک و به راحتی میتوانید صفحات جدید، پستها و سایر امکانات را به سایت خود اضافه نمایید.
- طرحهای پیش آماده گسترده: مزیت دیگر طراحی سایت بدون کدنویسی است که در این شیوه طرحهای بسیار زیادی وجود دارد که میتوانید با جست و جو مناسبترین قابل برای خود را انتخاب نموده و از آن استفاده نمایید. بدیهی است که ممکن است طرحی دقیقا منطبق با نیاز شما وجود نداشته باشد که برای آن باید به کدنویسی مراجعه نمایید.
- پشتیبانی گسترده: مورد دیگر آن است که افراد زیادی در این حوزه فعالیت میکنند و شما به راحتی میتوانید در زمان وجود مشکل یا داشتن سوال به این افراد مراجعه نموده و پاسخ و راه حل خود را بدست آورید.
- بروز رسانی ادواری (Update): نکته خوب دیگر آن است که این سیستمها بروز رسانی شده و با استفاده از بازخورد طراحان و کاربران، در هر نسخه مشکلات کمتر شده و امکانات افزایش مییابد.
- افزونههای گسترده (Plugin): نکته مثبت دیگر آن است که در این حوزه افزونههای بسیاری وجود دارند که شما با استفاده از آنها این امکان را دارید تا سایت خود را به سمتی ببرید که شخصی سازی اختصاصی شما شوند. این افزونهها هم بسیار ساده و فقط با چند کلیک در سایت بارگذاری شده و به شما کمک مینمایند.
- سرعت بالا: در این شیوه سرعت طراحی و پیاده سازی سایت بسیار بالاست.
معایب طراحی سایت بدون کدنویسی
- آسیب پذیری: مهم ترین مشکل طراحی سایت بدون کدنویسی، آسیب پذیری آنان است. چون تمامی این سایتها از یک شیوه کدنویسی استفاده مینمایند و در صورت پیدا شدن یک باگ امنیتی تمام این سایتها در خطر هستند.
- در دسترس بودن کدها: مورد دیگر آن است که کدهای سایت شما در اختیار همگان قرار دارد و این مورد خود یک نقص امنیتی به شما میآید.
- تک بعدی بودن سایت: مورد دیگر آن است که، در طراحی سایت بدون کدنویسی، امکان ایجاد یک سایت با کاربریهای متفاوت بسیار سخت و پیچیده است و به همین دلیل هزینه زیادی برای شما ایجاد خواهد نمود.
مقایسه طراحی سایت بدون کدنویسی یا با کدنویسی
پاسخ به این سوال به صورت مستقیم به نیاز فرد استفاده کننده بر میگردد، زیرا وی از هزینه، هدف، زمان موجود و قابلیتهای مورد نیاز مطلع است. با این حال به صورت کلی میتوان گفت، چنانچه شما نیاز به دسترسی خاصی ندارید و سایت شما یک سایت روتین و معمول است بهتر است از سیستمهای بدون کدنویسی نظیر وردپرس استفاده نمایید و در سوی دیگر اگر شما از سایت خود توقعات خاص و جدید دارید و به دنبال سایت انعطاف پذیر با قابلیتها خاص هستید بهتر است از سیستمهای با کدطراحی سایت بدون کدنویسی در طراحی سایت خود استفاده نمایید.
چنانچه علاقهمند به طراحی سایت هستید و هنوز نمیدانید طراحی سایت بدون کدنویسی بهتر است یا با کدنویسی میتوانید در ادامه همین صفحه از بخش نظرات سوالاتتان را مطرح کنید.
نیما
سلام و ممنون بابت مطلب خوبتون
من میخوام یه سایت تولید محتوای ویدئویی و متنی راه اندازی کنم اما کد نویسی بلد نیستم. آیا میشه با وردپرس بدون کد نویسی یه سایت طراحی کنم و بعد از مدتی ، مثلا بعد از چند ماه یا یک سال، با یه شرکت تماس گرفته و سفارش یه سایت بهتر با کدنویسی رو بهشون بدم و امکانش هست که اطلاعات سایت قبلی به سایت جدید منتقل بشه؟ و اینکه اگه این کار رو انجام بدم با چه مشکلاتی رو به رو میشم؟ آیا در مدت زمانی که با سایت بدون کدنویسی شده کار میکنم با مشکل امنیتی رو به رو میشم و امکانش هست کلا سایت از دستم بره؟ آیا بعد از اینکه سایت اول رو رها کردم و یه سایت بهتر با کد نویسی راه اندازی کردم و اطلاعات رو به اونجا منتقل کردم، آیا تاثیر کنفی تو رتبه سایت و سئو و بقیه مسائل میزاره؟
باز هم ممنون از شما
علیرضا احمدی
سلام و عرض ادب.
میتوین کلا با وردپرس کار کنی و حتی نیازی به تعویض هم نخواهد بود. همین وبسایت دانشجویار که در حال استفاده از اون هستی، وردپرسی هست و کدنویسی اختصاصی هم داخل وردپرس داره. در واقع انگار کلا وردپرس رو شخصی سازی کردیم.
پس شما هم میتونی این کار رو انجام بدی و چیزی از دست نخواهی داد.
موفق باشید
نیما
اما شما تو همین مطلب به مشکلات امنیتی سایت اشاره کردین. بنده چند تا سوال پرسیدم اما جواب هیچ کدومشون را نگرفتم 😢
علیرضا احمدی
ببین مشکلات امنیتی همیشه وجود دارن. حتی فیسبوک و جیمیل هم هک میشن و اطلاعات کاربران لو میرن. اما به صورت پایه و ابتدایی، وردپرس با افزونه هایی مثل وردفنس به امنیت قابل قبولی میرسه.
نیازی نیست نگران امنیت اطلاعات باشی. از نظر سرعت هم اگر قالب و سرور خوبی انتخاب کنی، سرعت سایتت بالا خواهد بود. اگر بعدا بخوای سایت رو ببری روی کدنویسی اختصاصی، تنها چیزی که شاید ضربه بهش وارد بشه، سئوی وبسایت هست
نیما
کامل متوجه شدم. دستتون درد نکنه و ممنون از پاسختون 🙏🌹