هیچ دوره ای در سبد خرید شما وجود ندارد
اگر به دنبال ورود به بازار کار و موقعیت شغلی اداری هستید تا به انتها با ما همراه باشید و تکتک موارد را مطالعه بفرمایید. بسیاری از افراد برای آگاهی از مهارت های ورود به بازار کار ترس دارند. ترس آنها از این است که متوجه شوند تا به اینجا مواردی که باید میآموختهاند را آمورش ندیدهاند و زمان را ازدستدادهاند. به نظر شما این طرز تفکر درست است؟ آیا ترس روبهرو شدن با موضوعی که آموزشهای لازم درباره آن را ندیدهایم عادی به نظر میآید؟
نظر شما نشان از طرز تفکرات شما میباشد نه چیزی که در واقعیت با آن روبهرو هستید. با کسب اجازه از شما و احترام به نظرتان، مستقیم به سراغ واقعیت و حل مسئله میرویم. این قانون را بدانید که انسان هیچگاه قادر به یادگیری همه موارد در یک زمان نیست. بلکه یادگیری فرآیندی پیوسته و مستمر میباشد. اگر هنگام مواجهشدن با مطلبی که تابهحال آن را نیاموخته خوشحال میشوید، باید از این ویژگی که دارید خرسند باشید. کمتر افرادی هستند که در مواجهه با مورد جدید تمایل به یادگیری آن را دارند. ذهن شما بهگونهای است که همیشه در حال یادگیری و بروز شدن میباشد.
راهحل کسب مهارت های ورود به بازار کار کاملاً آسان و مشخص است. درصورتیکه این موارد را داشته باشید ازجمله نفراتی هستید که احتمال پذیرفته شدن شما بالاست. پس با ما همراه باشید تا هر چه سریعتر مهارت که همان کلید ورود به بازار کار است را فرابگیرید.
موارد کاربردی و لازم از مهارت های ورود به بازار کار را برای شما عنوان میکنم.
نکته ناب و مهم: این را بدانید اگر انجام کاری برای شما مشکل و سخت به نظر میآید، همان کار نقطه شروع پیروزی شماست. یکی از نشانههای ذهن انسان، واکنش نشان دادن به مواردی است که با آن ارتباط بهتری برقرار میکند. نشانه این حس بیرغبتی در ابتدای کار است. پس انجام هرکدام از موارد زیر برای شما دشوار بود، با برطرف کردن ضعف تان جزء بهترینهای آن عرصه میشوید.
مهارت های ورود به بازار کار:
-
روابط عمومی:
هر شغلی که شما در آن مشغول به کار هستید یک سری مخاطب دارد. مخاطبهای شما چیزی جز هم نوعان خودتان نیستند. پس هر فردی که روابط عمومی بالاتری داشته باشد جزء افراد موفق خواهد بود. روابط عمومی بالا ازجمله مهارت های اکتسابی است. شما برای ارتقاء سطح کیفی روابطتان میتوانید از دورههای آموزشی استفاده کنید. میتوانید کتابهای مربوط به روابط عمومی را بخوانید. سعی کنید موارد پیرامونی آنکه از مهارت های ورود به بازار کار هستند را هم بیاموزید. منظورم این است که در دورههای چهره شناسی، زبان بدن (Body language) و سخنرانی شرکت کنید تا عملکرد بهتری داشته باشید.
-
نرمافزارهای Microsoft Office را بیاموزید:
ازجمله نرمافزارهای کاربردی این شرکت میتوان به Word, Excel, Access, PowerPoint اشاره کرد. ازجمله موارد پرکاربرد برای تمامی شرکتها و ارگانهای دولتی، Word, PowerPoint است. خواه قصد شروع کسب و کار یا ورود به آن را داشته باشید میبایست به این موارد مسلط باشید. از مهمترین مهارت های ورود به بازار کارهای فضای مجازی همین قسمت است. برای تولید محتوا این موارد کاربرد بسیاری دارد.
-
کار تیمی و همکاری:
مشکل بزرگ ما ایرانیها عدم توانایی شرکت در فعالیتهای گروهی است. هر فردی که این ویژگی را در خود رفع کند بسیار قدرتمند خواهد شد. کار تیمی از واجبات مهارت های ورود به بازار کار پردرآمد در همه جای دنیاست. کشورهایی مثل چین، کانادا، ژاپن و … در کارهای تیمی بهترین هستند. آموزش کار تیمی از ابتدای دوره مدرسه باعث شده یا برای آینده کاری خود از همان ابتدای زندگی آماده شوند.
ما هم برای اینکه در کار تیمی همکاری داشته باشیم لازم است از اولین دوره آموزشی، مهدکودک، به فرزندانمان این ویژگی را بیاموزیم. البته دورههایی وجود دارد که به شما کمک میکند تا این ویژگی اکتسابی را در مدتزمان خوبی کسب کنید. بهترین کار برای یادگیری مهارت کار گروهی، ورود به آن است نه صرفاً کتاب مطالعه کردن و مطلب خواندن. در عمل این موارد را تجربه کنید.
-
خود مدیریتی:
یک انسان موفق بدون توجه به اینکه برای خود کار میکند یا فرد دیگری، میبایست اولویتبندی را بیاموزد. راه یادگیری اولویتبندی برنامهریزی است. شما با نوشتن کل برنامه کاری در طول شبانهروز، بهراحتی امکان اولویتبندی را خواهید داشت. حتماً برای اطلاع از نحوه اولویتبندی و برنامهریزی عبارت اصل پارتو Pareto Principle را سرچ کنید تا اطلاعات بیشتری را کسب کنید.
-
تفکر انتقادی و خلاق:
اگر این موضوع را درک کنید که شما هم مثل همه انسان ها کامل نیستید، بهراحتی تفکر انتقادی و خلاق که از مهارت های ورود به بازار کار است را فرا خواهید گرفت. یک انسان زمانی که در یک مجموعه مشغول به فعالیت هست باید به نظر دیگران درباره نحوه پیشروی کار احترام بگذارد. ضربالمثلی در زبان انگلیسی وجود دارد که همین موضوع را نشان میدهد.
Your idea is respectable but not acceptable یعنی نظر شما قابلاحترام است، اما قابلقبول نیست.
این یعنی شنیدن نظر دیگران بیلطف نیست و میتواند برای شما عامل رشد باشد. اما زیادهروی در فرمان بردن از غیر، باعث کاهش عملکرد در کار میشود. پس نظر اطرافیان بشنوید و در صورت پذیرش آن، رویکرد را عوض کنید.
بهراحتی از افرادی که درباره شما صادق هستند، میزان انتقادپذیریتان را از آنها بپرسید. این کار خیلی استانداردتر خواهد بود نسبت به اینکه از هرکسی بپرسید.
-
پیوسته در حال یادگیری باشید و با تغییرات هماهنگ شوید:
ازجمله مهارت های ورود به بازار کار یادگیری پیوسته است. این کار باعث رشد و فعال شدن ذهن شما میشود. نتیجه آن افزایش عملکرد و سرعت در انجام کارهاست. بهترین راه برای افزایش سرعت در کار این است که مطالعه خارج از تخصص داشته باشید. در کنار مطالعه در حوزه تخصصیتان، حتماً در حوزههایی که در آن علاقهمند هستید هم مطالعه کنید.
اگر به یک دایره از بالا نگاه کنید دایره میبینید. درحالیکه همین دایره را اگر از پهلو نگاه کنید یک خط خواهد بود. تغییر زاویه دید و نگاه کردن به یک موضع کمک بزرگی به شما در خلاقیت و سرعت میکند. سعی کنید از ذهن تان که برای پردازشهای سنگین طراحیشده درست استفاده کنید.
علی (ع) میفرمایند: مؤمن کسی است که موجسوار باشد نه اینکه در برابر آن بایستد. سعی کنید با تغییرات هماهنگ شوید و مقابله نکنید بلکه هوشمندانه عمل کنید. در گاوبازی به کسی که بهترین جاخالی را نسبت به گاو نشان دهد جایزه میدهند، نه کسی که در برابر آن میایستد.
بسیاری از مهارت های ورود به بازار کار دیگر وجود دارند که گفته نشد. اما بیشتر آنها در دل این موارد قرار دارند. وارد کار شوید خودتان متوجه آن خواهید شد. سعی کنید شما در انتقال تجربه پیشگام باشید و منتظر نباشید که دیگران تجربه کنند و به شما انتقال دهند. امیدوارم روزی جز بهترین و ماهرترین افراد باشید و هر جا که هستید مایه خیر و ارتقای آن کسبوکار شوید.
امیدرضا
سلام من اگر بخوام رشته کامپیوترم را بگذرونم واگر بخوام دیپلم بگیرم واگه نتونم دیپلم را بگیرم از چه راهی بدون دیپلم باید وارد بازار کار بشم لطفا بهم بگید راه حل را ممنون
علیرضا احمدی
سلام و درود. مدرک زیاد مهم نیست. بازار کار به مدرکت نیاز نداره. به مهارتت نیاز داره. لطفا یک مهارت یاد بگیر