گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) که در گذشته با نام وبمسترتولز شناخته می‌شد، یکی از ابزارهای گوگل برای تحلیل وضعیت صفحات وبسایت است. سرچ کنسول در کنار گوگل آنالیتیکس، به عنوان آچار فرانسه کارشناسان سئو شناخته می‌شوند. این ابزار عملکرد وبسایت را به شما اطلاع می‌دهد و به کمک اطلاعات و ابزارهای خود، به شما در بهبود سئو سایتتان کمک می‌کند. یادگیری و استفاده از ابزار سرچ کنسول، به شما در تحلیل بهتر وضعیت ورودی‌ها و ترافیک سایت کمک می‌کند. همچنین به کمک تکنیک‌های گفته شده در مقاله آموزش سرچ کنسول، می‌توانید عملکرد سایت خود را تا حد زیادی بهبود ببخشید.

در این مقاله از سری مقالات آموزش سئو در دانشجویار، به صورت کامل با ابزار سرچ کنسول و بخش‌های مختلف آن آشنا می‌شوید.

آموزش سرچ کنسول برای چه افرادی مناسب است؟

  • افرادی که به یادگیری سئو علاقه دارند.
  • کارشناسان سئو
  • تولید کنندگان محتوا
  • صاحبان سایت
  • سردبیران محتوا
  • علاقمندان به یادگیری بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ)
  • طراحان سایت

و همه افرادی که به نحوی با سایت، سئو و دیجیتال مارکتینگ سروکار دارند، بهتر است در ابتدا به خوبی با وردپرس و مدیریت سایت آشنا شوند. همچنین بهتر است یک سایت طراحی کرده تا بتوانند آموخته‌های خود را به صورت عملی پیاده‌سازی کنند.

پیش‌نیاز آموزش سرچ کنسول چیست؟

برای آموزش سرچ کنسول، بهتر است به موارد زیر مسلط باشید.

  • آشنایی با سئو
  • علاقمندی به سئو و دیجیتال مارکتینگ
  • آشنایی با وردپرس و مدیریت سایت

دوره پیشنهادی آموزش سئو

چه کسانی می‌توانند این آموزش ویدئویی را تهیه کنند؟

درصورتی‌که شما یک شخص مبتدی در مسیر سئو سازی سایت باشید این ویدئو آموزشی سرچ کنسول شامل معرفی، اصول مقدماتی و ثبت گام‌به‌گام و دقیق سایت در این پلتفرم بوده و بی شک نیاز شما را در این مرحله مرتفع خواهد ساخت؛ درصورتی‌که یک شخص حرفه‌ای باشید نیز این مقاله مملو از نکات و استراتژی‌های بهینه‌سازی در جاده بی‌انتهای سئو است.

به‌جرئت می‌توان گفت یادگیری سرچ کنسول یک الزام برای تمامی وبمستر ها می‌باشد. آمارها و اطلاعاتی که از سرچ کنسول به دست می‌آید در مسیر بهبود عملکرد سایت حائز اهمیت و کاربردی است. در این مقاله تاحدامکان سعی شده است با حداکثر جامعیت، سلاحی قدرتمند در مسیر سئو را در اختیار قرار دهد تا بدین‌وسیله هر لحظه از وضعیت سایت خودآگاه شده و در صورت نیاز به سراغ بهبود و یا تغییر استراتژی‌های خود روید.

مزایای آموزش سرچ کنسول دانشجویار

سایت دانشجویار با شعار پل ورود به بازارکار، سعی در هموار کردن مسیر ورود افراد به بازارکار را فراهم کرده است. مقاله آموزش گوگل Search Console به صورت قدم به قدم شما را با این ابزار آشنا می‌کند و از سطوح مقدماتی، نحوه کار با آن را به شما آموزش می‌دهد. این آموزش از پایه‌ای‌ترین نکات تا مباحث پیشرفته را شامل می‌شود.

آموزش سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول چیست و چرا باید آن را یاد بگیریم؟

گوگل سایت‌ها را دوست دارد. درنتیجه با آنها ارتباط دوستانه‌ای برقرار می‌کند و در زمینه‌های مختلف، به آنها یاری می‌رساند. یکی از بهترین کمک‌های گوگل به صاحبان سایت‌ها، ارائه ابزاری بود که بتواند اطلاعات مفیدی درباره سئو صفحات و جزئیات ترافیک و ورودی سایت به وبمستران ارائه دهد. این ابزار که در ابتدا با نام گوگل وبمستر و اکنون با نام سرچ کنسول شناخته می‌شود، یکی از بهترین ابزارهای سئو سایت است.

وظیفه یک کارشناس سئو این است که با استفاده از تکنیک‌های مختلف مثل تولید محتوای مفید، بهینه‌سازی صفحات، افزایش سرعت بارگذاری سایت، لینکسازی داخلی و خارجی و نزدیک به 200 فاکتور مهم در سئو استفاده کند تا اعتبار و رتبه سایت در نتایج جستجوهای گوگل را بالا ببرد. سرچ کنسول به شما کمک می‌کند که گزارش کامل و اطلاعات دقیقی از وضعیت سئو سایت دریافت کنید.

از سرچ کنسول چه اطلاعاتی دریافت می‌کنیم؟

در سرچ کنسول اطلاعات جامع و کاربردی از وضعیت بازدیدهای سایت و میزان ورودی‌های ارگانیک، وضعیت بک‌لینک‌های سایت، مشکلات فنی سایت نظیر سرعت بازگذاری و سایت مپ، ترافیک سایت و وضعیت صفحات مختلف در اختیار شما قرار می‌دهد. این اطلاعات در اجرای استراتژی سئو به شما کمک زیادی می‌کنند. ممکن است بدون استفاده از سرچ کنسول نیز بتوانید یک سایت را سئو کنید؛ اما مسلما این کار با استفاده از این ابزار بسیار اصولی‌تر و سریعتر انجام می‌شود. گذراندن آموزش سرچ کنسول برای افرادی که قصد ورود به دنیای بهینه سازی سایت یا همان سئو را دارند، توصیه می‌شود.

بازارکار سرچ کنسول چگونه است؟

بگذارید این سوال را کلی‌تر مطرح کنیم: بازارکار سئو چگونه است؟

همانطور که احتمالا می‌دانید، سئو (SEO) یکی از شاخه‌های بازاریابی دیجیتال است. این کلمه که مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنی بهینه سازی (سایت) برای موتورهای جستجو است؛ یکی از شاخه‌های گسترده بازاریابی آنلاین است که خودش زیرشاخه‌های مختلفی را شامل می‌شود. با یادگیری سئو، شما وارد حوزه‌ای می‌شوید که هرچه در آن پیشرفت کنید، به پایان نمی‌رسد.

در این حوزه، درآمد شما به تجربه و تخصصتان بستگی دارد. هرچه تخصص و مهارت بیشتری در این کار کسب کنید، درآمد شما نیز به صورت صعودی بیشتر می‌شود. یکی از مزایای بازارکار سئو، این است که هیچ سقف درآمدی برای شما وجود ندارد؛ این یعنی جای پیشرفت زیادی برای شما وجود دارد. ممکن است خودتان تعدادی پروژه را دست بگیرید و درآمد زیادی داشته باشید؛ حتی ممکن است تیم زبده و مجربی تشکیل دهید و به ارائه خدمات به شرکت‌های بزرگ مشغول شوید.

درآمد سئو در ایران

درآمد یک کارشناس سئو در ایران، بین 6 میلیون تا 40 میلیون تومان به صورت استخدامی است. در صورتی که بخواهید به شکل فریلنسری فعالیت کنید، درآمد ماهیانه شما ممکن است به 50 میلیون در ماه یا بیشتر نیز برسد؛ البته این اعداد بزرگ، برای کارشناسان سئو زبده و باتجربه درنظر گرفته می‌شود.

درآمد سئو در آمریکا

همچنین درآمد سالیانه یک کارشناس سئو در آمریکا بین 38000 دلار تا 130000 دلار است. این مقدار در آلمان حدود 45000 یورو تا 76000 یورو است. در کانادا نیز یک کارشناس سئو به صورت میانگین حدود 59000 دلار در سال است. بنابراین این تخصص چه در ایران و چه در خارج از کشور، درآمد خوبی دارد. این در صورتی است که بخواهید در شرکتی استخدام شوید؛ در صورتی که کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید، می‌توانید به درآمدهای بالاتری نیز برسید!

چگونه سایت خود را در سرچ کنسول ثبت کنیم؟

یکی از موارد مهمی که در این آموزش به آن پرداخته میشود نحوه ثبت سایت در سرچ کنسول است. اما گر بخواهیم از قبل توضیح کوتاهی در این مورد بدهیم شما باید مراحل زیر را طی کنید.

  • گوگل سرچ کنسول، به آدرس https://search.google.com/search-console/about را در مرورگر خود وارد کنید.
  • پس از ورود به صفحه روی قسمت start now کلیک کنید.
  • در این مرحله url سایت خود را به‌صورت کاملاً دقیق وارد کرده و سپس روی continue  کلیک کنید.
  • پس از این مرحله گوگل ۵ مسیر را برای verify حساب شما پیش رویتان می‌گذارد که با پایان این مرحله وب‌سایت شما ثبت خواهد شد.

پس از این مراحل شما می‌توانید داده‌های مربوط به سایت خود را در اختیار داشته و به آنالیز آن‌ها بپردازید.

با ثبت نظرات، پیشنهادات، انتقاد ها و همچنین سوال های خود در بخش نظرات سایت ما را در راستای بهبود کیفیت خدماتمان، یاری نمایید.