امروز با مقاله دیگری با موضوع اصطلاحات عمومی سئو در خدمت شما هستیم ، خیلی‌ها هنوز که هنوز است با این اصطلاحات آشنایی ندارند و یا درک اشتباهی از این موضوع دارند. در این مقاله به‌صورت کامل تمام موارد عمومی، همراه با تعریف کلی برای درک موضوع گفته شده است.

اصطلاحات عمومی سئو

نرخ تبدیل ، CTR

عبارت CTR مخفف  Click Through Rate است و به معنی نرخ کلیک کاربران می‌باشد. این کلمه را با عدد در پنل سرچ کنسول می‌توانید مشاهده کنید که به تفکیک کلمات کلیدی و صفحه می‌باشد، این عدد به ما نشان می‌دهد که کاربران چند درصد علاقه به مقاله ما در میان نتایج داشتند و به‌صورت درصد هم اعلام می‌شود و عددی بین 0 تا 100 است.

برای مثال عبارت “فروشگاه اینترنتی” در یک روز 100 بار جستجو شده و سایت شما در صفحه اول نتایج جستجو قرار دارد و جایگاه (رتبه) مهم نیست. اگر 30 نفر بعد از جستجوی عبارت بالا روی سایت شما کلیک کنند نرخ تبدیل سایت شما 30 درصد می‌شود. رشد نرخ CTR یکی از تکنیک‌های مهم در سئو است و با استفاده از عناوین جذاب می‌توانید سهم زیادی از مخاطبین خود را جذب کنید.

زمان ماندگاری ، Dwell Time

زمان ماندگاری دقیقاً از زمانی شروع می‌شود که کاربر در صفحه نتایج گوگل روی یک وب‌سایت کلیک می‌کند و تا زمان خارج شدن از آن وب‌سایت و برگشت به نتایج گوگل محاسبه می‌شود.

هرچقدر Dwell Time یک کاربر در صفحه سایت شما بیشتر باشد از نظر گوگل میزان رضایت کاربر از این وب‌سایت بیشتر می‌باشد. اگر این زمان کمتر از 10 ثانیه باشد یک امتیاز منفی از نظر گوگل است و تشخیص می‌دهد کاربر از انتخاب این سایت راضی نیست. دلایل آن هم شاید طراحی نامناسب سایت و یا سرعت پایین بارگذاری وب‌سایت شما است.

زمان ماندگاری یکی از مهم‌ترین فاکتورها از نظر الگوریتم رنک برین است که می‌تواند روی رتبه‌بندی سایت شما در نتایج تأثیر داشته باشد.

ایندکس ، Index

ایندکس یک اصطلاح برای موتورهای جستجوست. زمانی که موتورهای جستجو صفحه شما را می‌بینند و در پایگاه داده خود ثبت می‌کنند و برای آنالیز آن صفحه از نظر موضوع و تعیین جایگاه آن در نتایج جستجو استفاده می‌کنند، شما در سرچ کنسول خود با جستجو URL صفحه خود می‌توانید از ایندکس شدن آن اطلاع داشته باشید.

صفحه نتایج جستجو ، SERP

 SERP مخفف Search Engine Results Page  است. به‌عبارت‌دیگر وقتی‌که کاربر عبارتی را در موتور جستجوی خود جستجو می‌کند لیستی از نتایج را مشاهده می‌کند. به این صفحه SERP گفته می‌شود.

سئو , اصطلاحات عمومی سئو ,آموزش سئو, یادگیری سئو ,ارتباط معنایی پنهان کلمات , LSI ,کلمات کلیدی طولانی , Long Tail Keywords ,محتوای همیشه‌سبز, Evergreen Content , محتوا پادشاه است , Content is King ,مزرعه محتوا , Content Farm

حذف از ایندکس ، De-Index

زمانی که صفحه‌ای از سایت شما از نتایج گوگل به‌صورت موقتی یا دائم حذف شود عبارت de-index را استفاده می‌کنیم.

در سرچ کنسول گوگل، نسخه قدیمی، ابزاری به نام Remove URLs وجود دارد که به شما این دسترسی را می‌دهد که صفحات سایت خود را از ایندکس گوگل حذف کنید. گاهی هم بعضی از صفحات به دلیل رعایت نکردن قوانین و یا الگوریتم‌های گوگل حذف می‌شود، این جریمه هم می‌تواند به‌صورت دستی یا توسط الگوریتم‌های گوگل باشد.

مزرعه محتوا ، Content Farm

مزرعه محتوا یکی از روش‌های کلاه سیاه در سئو است که اکنون تأثیر خودش را از دست داده است و به‌عنوان جریمه در گوگل می‌باشد. در این روش صاحبان وب‌سایت شروع به ساخت مقالات بی‌ارزش و خارج از موضوع وب‌سایت می‌کردند و در آن‌ها لینک سازی گسترده انجام می‌دادند.

جمع‌آوری خودکار محتوا از سایت‌های دیگر به‌صورت ربایتک، نمایش محتوای سایر صفحات در iframe، کپی کردن محتوا از چندین سایت بدون رعایت اصول کپی‌برداری، بازنویسی محتوا توسط ربات و جای گذاری کلمات مترادف آن در مقالات، به‌عنوان مزرعه محتوا شناخته می‌شود و جریمه‌های سنگین از سمت گوگل دارد.

محتوای همیشه‌سبز ، Evergreen Content

محتوای همیشه‌سبز از نامش به‌صورت کامل مشخص است که محتوایی بهینه‌سازی شده‌ای (نگارشی) است که به‌طور پیوسته با نتایج جستجو مرتبط است و معمولاً به‌صورت مرتب آپدیت می‌شود و برای کاربران همیشه تازه است.

به‌عنوان‌مثال، نتایج کنکور 1398 ممکن است در سال 1400 دیگر مهم نباشد، ولی موضوع اعلام نتایج کنکور همیشه می‌تواند تازه باشد. محتوای اولی را محتوای عادی و محتوای دومی را همیشه‌سبز نام‌گذاری می‌کنیم.

محتوا پادشاه است ، Content is King

این یک اصطلاح هست که افراد برای ارزش مهم در تولید محتوا استفاده می‌کنند. منظور از “محتوا پادشاه است”، این است که سئو یک محتوای اختصاصی و باکیفیت بسیار باارزش است. این عبارت اولین بار توسط بیل گیتس گفته شد. جالب‌تر از آن این بود که این جمله دقیقاً دو سال قبل از اینکه موتور جستجوگر وجود داشته باشد گفته شد.

کلمات کلیدی طولانی ، Long Tail Keywords

کلمات کلیدی طولانی به عباراتی گفته می‌شود که مفهوم خاصی ندارند و به یک هدف خاص و یا سؤال خاص مربوط می‌شوند. معمولاً بیش از 4 کلمه در عبارات را کلمات کلیدی طولانی نام‌گذاری می‌کنند.

این عبارات سرچ های بالایی دارند و چون به هدف خاصی اشاره دارند نرخ تبدیل بسیار بالایی هم دارند و این یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای کارشناسان تولید محتوا است. کسب جایگاه مناسب در این عبارات معمولاً بسیار ساده است و نکته مهم دیگر کسب جایگاه مناسب در عبارات طولانی باعث می‌شود که در عبارت کوتاه و مفهومی جایگاه مناسب کسب کنیم.

ارتباط معنایی پنهان کلمات ، LSI

 LSI درواقع مخفف latent semantic indexing  است و در ترجمه فارسی با عنوان “ارتباط معنایی پنهان عبارات” شناخته می‌شود. معمولاً گوگل در هنگام نمایش نتایج در جستجو به بار مفهومی کلمات توجه زیادی می‌کند.

این عبارات عموماً بیشتر از 3 کلمه دارند و با عنوان کلمات کلیدی طولانی شناخته می‌شوند. برای مثال گاهی پیش می‌آید که صفحه‌ای از سایت شما در عبارت “خرید موبایل” جایگاه مناسبی کسب کرده باشد ولی هم‌زمان برای عبارت‌های طولانی‌تر مانند “خرید موبایل هوشمند” و “خرید اینترنتی گوشی موبایل” نیز که از نظر مفهومی مرتبط هستند جایگاه مناسبی کسب کند.

 

امیدواریم این مقاله برای شما مفید و کاربردی واقع شده باشد .

شما می توانید هرگونه سؤال راجع به این موضوع و این اصطلاحات داشتید را در قسمت نظرات بپرسید.