هیچ دوره ای در سبد خرید شما وجود ندارد
آموزش ساخت و حذف دایرکتوری در لینوکس بهمراه ویدئو جامع
برای دانلود تصویر روی آن کلیک راست و سپس گزینه save image as رو بزنید
کاربر عزیز، لطفا برای دیدن ادامه ویدیو، وارد حساب کاربری خود شوید. دقت کنید که این کار موجب پرداخت هیچ هزینه ای نبوده و کاملا رایگان است.
یکی از نیازهای مهم کاربران لینوکس، آشنایی با نحوه ساخت و حذف دایرکتوریها است. در این مقاله قصد داریم بهطور جامع و کاربردی نحوه ساخت و حذف دایرکتوری در لینوکس را به شما آموزش دهیم و دستورات ترمینال مربوط به این کارها را بررسی کنیم.
حتماً ویدئوی آموزشی در ابتدای مقاله را مشاهده کنید تا جزئیات ساخت و حذف دایرکتوری در لینوکس را بهطور کامل درک کنید. این ویدئو بخشی از دوره جامع آموزش لینوکس دانشجویار میباشد. اگر علاقهمند به یادگیری بیشتر مباحث لینوکس هستید و قصد ارتقا مهارتهایتان را دارید این آموزش را از دست ندهید.
ساخت دایرکتوری در لینوکس
برای ایجاد یک دایرکتوری جدید در linux ، از دستور mkdir استفاده میشود. این دستور، مخفف عبارت make directory است. با استفاده از این دستور، شما میتوانید به راحتی در هر مسیری که هستید یک دایرکتوری جدید بسازید.
مثال:
فرض کنید میخواهید دایرکتوریای با نام “دانشجویار” ایجاد کنید. برای این کار، کافیست دستور زیر را وارد کنید:
mkdir دانشجویار
پس از اجرای این دستور و فشردن کلید Enter، دایرکتوری با نام “دانشجویار” در مسیری که هستید ایجاد میشود.
حذف دایرکتوری در لینوکس
برای حذف دایرکتوریها در لینوکس، از دستور rmdir استفاده میکنیم که مخفف remove directory است. این دستور برای حذف دایرکتوریهای خالی مناسب است.
حذف دایرکتوری خالی:
برای حذف دایرکتوری “دانشجویار”، کافیست دستور زیر را وارد کنید:
rmdir دانشجویار
در صورتی که دایرکتوری شما خالی باشد، با اجرای این دستور به راحتی حذف خواهد شد.
حذف دایرکتوریهای حاوی فایل
اگر دایرکتوری شما شامل فایل یا دایرکتوریهای دیگری باشد، دستور rmdir به شما اجازه حذف آن را نخواهد داد. در این موارد باید از دستور rm -rf استفاده کنید.
مثال:
برای حذف دایرکتوری “دانشجویار” به همراه تمام محتویات آن، دستور زیر را وارد کنید:
rm -rf دانشجویار
rm -rf به سیستم دستور میدهد که بدون هیچگونه پرسش و اخطار، دایرکتوری و تمامی فایلها و دایرکتوریهای درون آن را حذف کند. این دستور معادل اجبار سیستم به حذف دایرکتوری است.
ایجاد فایل متنی در لینوکس
یکی دیگر از ابزارهای مفید در لینوکس، ایجاد فایل متنی است. به طور معمول، برای ساخت یک فایل متنی جدید میتوانید از دستور touch استفاده کرده و سپس با nano یا ویرایشگرهای دیگر آن را ویرایش کنید.
مثال:
برای ساخت و ویرایش همزمان یک فایل متنی، از دستور nano استفاده کنید. این دستور مستقیماً وارد ویرایشگر متنی Nano شده و میتوانید محتویات فایل خود را وارد کنید:
nano test.txt
پس از ویرایش متن مورد نظر، با زدن Ctrl + X، سپس کلید Y و فشردن Enter، فایل متنی شما ذخیره میشود.
مدیریت حذف دایرکتوریهای غیرخالی
هنگامی که با دایرکتوریهای غیرخالی سر و کار داریم، لینوکس بهطور پیشفرض اجازه حذف دایرکتوری را نمیدهد. دلیل این امر، جلوگیری از حذف اشتباه فایلهای درون دایرکتوری است. اما اگر قصد حذف آن را دارید، دستور rm -rf کار شما را ساده میکند.
چرا دستور rm -rf؟
در لینوکس، وقتی که نمیتوانید دایرکتوریای را حذف کنید، rm -rf به کمک شما میآید. این دستور با استفاده از سوئیچهای -r
(حذف بازگشتی) و -f
(حذف اجباری)، سیستم را مجبور به حذف دایرکتوری و تمامی محتویاتش میکند. استفاده از این دستور مثل این است که سیستمی که نمیخواهد کاری را انجام دهد، با اجبار وادار به اجرای دستور شود.
نکات مهم درباره سطح دسترسی
در لینوکس، سطح دسترسی کاربران به فایلها و دایرکتوریها بسیار مهم است. در صورت وجود محدودیت دسترسی، ممکن است نتوانید دایرکتوری یا فایلهای خاصی را حذف یا تغییر دهید. به همین دلیل، لازم است در صورت مواجهه با مشکل در حذف فایلها، سطوح دسترسی را بررسی کنید. در ویدیوهای بعدی بهطور مفصل به این موضوع خواهیم پرداخت.
نتیجهگیری
در این مقاله، بهصورت کامل به بررسی نحوه ساخت و حذف دایرکتوری در لینوکس پرداختیم و دستورات مهمی مانند mkdir، rmdir و rm -rf را توضیح دادیم. توصیه میکنیم که دستورات را بهطور عملی تمرین کنید تا به خوبی در ذهن شما جای بگیرند. همچنین فراموش نکنید که ویدئو آموزشی ابتدای مقاله را تماشا کنید تا درک بهتری از مفاهیم داشته باشید.
به خاطر داشته باشید در هر مرحله از کار با لینوکس، مدیریت دایرکتوریها و فایلها نقش مهمی در کارایی سیستم شما ایفا میکند.
چنانچه هرگونه سوال در مورد ساخت و حذف دایرکتوری در لینوکس دارید میتوانید از بخش دیدگاهها در همین صفحه مطرح نمایید تا در کوتاهترین زمان پاسخ مناسب را دریافت کنید.
سوالات و پیشنهادات خود را به صورت دیدگاه مطرح کنید
ارسال دیدگاه