هیچ دوره ای در سبد خرید شما وجود ندارد
نقشه راه برنامه نویسی اندروید معرفی ۴ گام طلایی تا متخصص شدن
برای دانلود تصویر روی آن کلیک راست و سپس گزینه save image as رو بزنید
کاربر عزیز، لطفا برای دیدن ادامه ویدیو، وارد حساب کاربری خود شوید. دقت کنید که این کار موجب پرداخت هیچ هزینه ای نبوده و کاملا رایگان است.
برای شروع هر کاری نیازمند نقشه راه و دانستن مراحل دقیق انجام آن کار خواهیم بود. مثلا برای درست کردن قورمه سبزی به دستور پخت آن نیاز خواهیم داشت و برای رفتن به یک شهر یا کشور دیگر هم مجبوریم از نقشه های آفلاین و آنلاین استفاده کنیم. برنامه نویسی اندروید نیز از این قاعده مستثنی نبوده و شما برای رسیدن به هدف نهایی که متخصص شدن در این زمینه است نیازمند نقشه راه برنامه نویسی اندروید هستید. در ادامه این مقاله از سری مقالات آموزش برنامه نویسی اندروید مسیر راهی برای یادگیری برنامه نویسی اندروید تعریف کرده ایم.
دوره معرفی شده در ویدئو
برنامه نویسی اندروید چیست؟
برنامه نویسی اندروید یعنی نوشتن برنامه های مختلف و متنوع برای سیستم عامل محبوب Android. به صورت کلی برنامه نویسی یعنی نوشتن برنامه برای کامپیوتر. حال این کامپیوتر میتواند یک سیستم رومیزی یا لپ تاپ باشد و یا یک گوشی موبایل هوشمند. در دنیای کنونی که همه غرق استفاده از تکنولوژی و گوشی های موبایل شده اند، شاید یکی از واجبات زندگی آینده، یادگیری برنامه نویسی اندروید باشد.
چگونه برنامه نویس اندروید شویم؟
همانطور که گفتیم برای یادگیری این حوزه شما نیازمند نقشه راه برنامه نویسی اندروید خواهید بود. بدون داشتن نقشه و مسیر درست نمیتوانید به هدف ایده آل خود دست پیدا کنید. اما با داشتن برنامه و نقشه مورد نیاز، به راحت ترین شکل ممکن خواهید توانست برنامه نویسی اندروید را یاد گرفته و اپلیکیشن های مدنظر خود را پیاده سازی کنید.
نقشه راه برنامه نویسی اندروید
همه چیز باید مرحله به مرحله پیش رفته و با برنامه ریزی باشد. بدون برنامه ریزی و گام به گام حرکت کردن، موفقیت میسر نمیشود. مراحل مختلف و متنوعی برای یادگیری برنامه نویسی اندروید و متخصص شدن در آن وجود دارد مثلا در وبسایت roadmap یک مسیر راه توضیح داده شده است، اما ما نیز در این مقاله مراحلی را جهت یادگیری برنامه نوبسی اندروید برایتان لیست کرده ایم و در مورد آنها بطور مفصل صحبت خواهیم کرد.
مرحله اول : درک مفاهیم و الگورتیم ها
در ابتدایی ترین مرحله اگر شما هیچ پیش زمینه ای از برنامه نویسی ندارید، بایستی ذهنیت برنامه نویسی را پیدا کنید. یعنی درک کنید که یک برنامه چگونه برای سیستم کامپیوتری نوشته میشود و کامپیوتر چگونه داده ها را پردازش و برنامه را اجرا میکند.
برای دستیابی به این ذهنیت بایستی سخت افزار موجود در کامپیوتر را بشناسید و الگوریتم نویسی را یاد بگیرید. یعنی بفهمید RAM و پردازنده و سایر قطعات چه کاربردی دارند و سپس یاد بگیرید که الگوریتم بنویسید. (البته نه الگوریتم های دانشگاهی، صرفا الگوریتم های ساده برای دستیابی به ذهنیت برنامه نویسی)
مرحله دوم: یادگیری زبان موردنیاز هر حوزه
پس از دست یافتن به ذهنیت برنامه نویسی نوبت به یادگیری زبان برنامه نویسی مورد نیاز میرسد. هر زمینه ای زبان مخصوص به خودش را دارد. زبان PHP برای بک اند سایت، زبان پایتون برای هوش مصنوعی و زبان کاتلین هم برای برنامه نویسی موبایل. پس یادگیری پایتون برای موبایل اشتباه خواهد بود؛ چراکه هر زبانی را بهر کاری ساختند. پس شما برای یادگیری برنامه نویسی اندروید بایستی زبان قدرتمند کاتلین را فرا گرفته و سینتکس این زبان برنامه نویسی را درک کنید.
ویژگی های زبان برنامه نویسی Kotlin
در بالا گفتیم که بایستی زبان قدرتمند کاتلین را یاد بگیرید. اما این زبان چه ویژگی هایی دارد؟ زبان کاتلین در سال 2017 توسط گوگل معرفی و در سال 2019 با کنار گذاشتن جاوا تبدیل به زبان اول برنامه نویسی اندروید شد. گوگل تمام کتابخانه های جدید خود را برای کاتلین توسعه میدهد و برنامه نویسان جاوا قادر به استفاده از این ابزار ها نیستند.
زبان برنامه نویسی کاتلین قادر به استفاده از تمام کتابخانه هایی که قبلا برای جاوا ایجاد شده بودند، خواهد بود. همچنین با کتابخانه Kotlin Multi Platform شما میتوانید از زبان کاتلین، خروجی IOS هم بگیرید. در کنار تمام این ویژگی ها، با استفاده از Ktor میتوان از زبان کاتلین برای نوشتن API و بک اند وبسایت ها استفاده کرد.
مرحله سوم: شروع یادگیری و استفاده از ابزارها
شما بعد از یادگیری زبان برنامه نویسی کاتلین، آماده ورود به مرحله اصلی یعنی شروع کار با اندروید استودیو خواهید بود. ما در محیط اندروید استودیو شروع به پیاده سازی اپلیکیشن های اندروید با زبان قدرتمند کاتلین میکنیم. پس مرحله سوم، یادگیری برنامه نویسی Android در محیط Android Studio و استفاده از ابزار های موجود در این نرم افزار خواهد بود.
مواردی که در این مرحله باید یاد بگیرید :
- کار کردن با View های پایه
- یادگیری آیتم های متریال در اندروید
- انیمیشن ها در برنامه نویسی اندروید
- کار با لیست ها و ریسایکلر ویو
- طریقه استفاده از نقشه در اندروید
- شیوه پیاده سازی دیتابیس Room در Android
- اتصال به سرور با استفاده از رتروفیت
- کار با کتابخانه های حرفه ای نظیر جت پک کامپوز
- نوشتن پروژه های واقعی و کسب تجربه
مرحله چهارم: انجام پروژه
پس از یادگیری مباحثی که در مرحله سوم گفته شد، شما آماده انجام پروژه خواهید بود اما همچنان یک چیز کم است. آن هم چیزی نیست جز تجربه. کسب تجربه اگر مهمترین قدم نباشد، یکی از مهمترین ها خواهد بود. برای کسب تجربه هم بایستی کارآموزی کرد. کارآموزی در گذشته فقط به صورت حضوری امکان پذیر بود اما امروزه شما به صورت مجازی هم میتوانید از اساتید مطرح این حوزه، کارآموزی دریافت کرده و تجربه کسب کنید.
همین 4 گام میتواند شما را به یک متخصص اندروید حرفهای تبدیل کند. کافیست قدم به قدم پیش بروید، تمرین کنید و از پروژه های ساده شروع کنید تا انجام پروژههای سنگین برایتان ساده ترین کار باشد. برای یادگیری بهتر است با یک دوره آموزشی پیش بروید، آموزش ببینید و تمرینات را انجام دهید و در صورت هرگونه سوال از مشاورین مربوطه کمک بگیرید.
دوره برنامه نویسی اندروید
چنانچه برای یادگیری برنامه نویسی اندروید مشتاق بوده و علاقه مند پیاده سازی اپلیکیشن های موبایل هستید، از دوره برنامه نویسی اندروید غافل نشوید. در این دوره از ابتدای مسیر یعنی الگوریتم نویسی کار خودمان را شروع کرده و سپس به سراغ زبان کاتلین میرویم. بعد از یادگیری کاتلین، وارد محیط اندروید استودیو شده و برنامه نویسی اندروید را از صفر تا صد آن هم به صورت کاملا پروژه محور یاد گرفته و در آن متخصص میشویم. تمام شد؟ نه. هنوز شروع کاره.
در مرحله چهارم گفتیم که کارآموزی اندروید یکی از مهمترین مراحل یادگیری آن است. خوب اگر از یک دوره آموزشی برای یادگیری استفاده کنیم، کارآموزی را چطور بگذرانیم؟ ساده است. دوره برنامه نویسی اندروید وبسایت دانشجویار، دارای کارآموزی آنلاین میباشد. یعنی شما پس از یادگیری، بر روی پروژه های واقعی کار خواهید کرد. این یعنی کسب تجربه و تخصص، از صفر تا صد، آن هم داخل یک دوره جامع و کامل. برای دسترسی به این دوره از ابتدای این مقاله اقدام کنید.
یادگیری برنامه نویسی اندروید چقدر طول می کشد؟
بازه یادگیری هر حوزه بستگی به میزان علاقه و وقت شما برای آموزش دیدن دارد. اما از این نکته غافل نشوید که هرچه دوره جامع تر باشد ممکن است زمان یادگیری طولانی تر شود اما شما تمام نکات را کامل فرا خواهید گرفت. دوره آموزش برنامه نویسی اندروید دانشجویار با بیش از 80 ساعت آموزش عملی یکی از جامع ترین آموزشها در حوزه یادگیری اندروید خواهد بود.
سیستم مورد نیاز برنامه نویسی اندروید
اینکه برنامه نویسی اندروید نسبت به توسعه سایت نیازمند سیستم قوی تری هست را تایید میکنیم اما این تفکر که برای برنامه نویسی Android باید یک سیستم قوی و گیمینگ داشته باشید، اشتباه است. مشخصات سیستم مورد نیاز برای شروع برنامه نویسی موبایل را در ادامه برای شما قرار میدهیم :
پردازنده : Core i5 نسل 6 به بالا | Core i3 نسل 8 به بالا
حافظه RAM : حداقل : 6 گیگابایت | پینشهادی : 8 یا 12 گیگ از نوع DDR4
حافظه هارد : حداقل 128 گیگ از نوع SSD برای نصب ویندوز
کارت گرافیک : GTX 750 | GTX 1030
مهدی
به تمامی کسانی که میخوان اندروید یاد بگیرن میگم که دوره اقای علیرضا احمدی همون چیزیه که میخواهید از لحاظ پشتیبانی هم همیشه در کنارتون هست
علیرضا احمدی
سلام و درود
ممنونم از نظر لطف شما
موفق باشید