هیچ دوره ای در سبد آموزش شما وجود ندارد
گوگل چگونه کار می کند ؟ ممکن است برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که «واقعا گوگل چه کاری انجام می دهد؟» و شاید هم این سوال برای شما اصلا مهم نباشد. ولی اگر یک وب سایت دارید و سئوی آن برای شما مهم است یا بهتر بگوییم می خواهید سایت شما در نتایج جستجوی گوگل اول باشد، درک درست از نحوه عملکرد گوگل می تواند تاثیر بسزایی در استراتژی های سئوی شما بگذارد.
سبی

گوگل چگونه کار می کند ؟
Google مانند سایر موتور های جستجو لینک ها را از یک صفحه به صفحه دیگر دنبال می کند. گوگل شامل یک خزنده(Crawler)، شاخص یا ایندکس(Index) و یک الگوریتم است. خزنده گوگل در طول 24 ساعت شبانه روز لینک های وب را دنبال می کند و نسخه HTML تمام صفحات را در یک پایگاه داده غول پیکر تحت عنوان Index ذخیره می کند. اگر خزنده به سایت شما بیاید و صفحات جدید یا اصلاح شده را پیدا کند، این پایگاه داده نیز به روز می شود و نسخه جدید این صفحات ذخیره می شود. با توجه به ترافیک سایت شما و میزان تغییراتی که در وبسایت خود ایجاد می کنید، ممکن است خزنده های گوگل بیشتر یا کمتر به سایت شما سر بزنند.
برای اینکه گوگل از وجود سایت شما با خبر شود و اصطلاحاً سایت شما را بشناسد، باید از طریقی به سایت شما برسد یعنی باید ابتدا لینکی از سایت شما در سایتی که قبلاً گوگل آن را شناخته است، وجود داشته باشد. صفحه ای که خزنده گوگل از طریق لینک به آن هدایت می شود، ایندکس می شود و از آن به بعد تمام خزنده ها به آن صفحه هم هدایت می شوند و سایت شما در صفحه نتایج جستجوی گوگل نمایش داده خواهد شد.
گوگل بعد از ایندکس کردن وبسایت شما، می تواند آن را در نتایج جستجویش نمایش دهد. گوگل فقط صفحاتی را در نتایج جستجو نمایش می دهد که قبلا ایندکش شده باشند. این موتور جستجو برای اینکه کدام صفحات را در چه رتبه ای نمایش دهد از یک الگوریتم خاص استفاده می کند. البته الگوریتم های گوگل کاملا مخفی است و هنوز هیچ کس دقیقا نفهمیده است که گوگل دقیقا چطور کار می کند و چه عوامل و معیارهایی در تصمیم گیری درباره نتایج جستجو گوگل موثر است .
الگوریتم گوگل ثابت نیست و معیارها و همچنین اهمیت این معیارها برای رتبه بندی صفحات مرتب تغییر می کند. هرچند نحوه عملکرد این الگوریتم مانند یک راز ناشناخته است اما تقریبا خود گوگل این که چه عواملی مهم است را برای ما مشخص می کند اما از میزان اهمیت این عوامل اطلاعی نداریم و همچنین مشخص نیست که آیا گوگل همه فاکتورهایش را بیان می کند یا نه! از طریق آزمایش های متوالی می توانیم به نتایج خوبی در باره عوامل مهم و میزان اهمیت آن ها برسیم .
صفحه نتایج گوگل
بعد از اینکه کلیدواژه مورد نظر خود را در گوگل وارد کردید و دکمه جستجو را زدید، صفحه نتایج گوگل یا به عبارت دیگر SERP حدود 7 تا 10 لینک از وبسایت هایی که برای این کلیدواژه مناسب تر باشد (البته از نظر گوگل) را نمایش می دهد. نتایج نمایش داده شده در صفحه اول، بیشترین شانس برای کلیک شدن را دارند و هرچه وب سایت شما در صفحات بعدی نمایش داده شود احتمال کلیک روی آن کمتر است.( پیشنهاد میکنم مقاله انتخاب کلید واژه مناسب برای سئوی سایت را مطالعه کنید )
نکته: درواقع در دانش سئو به صفحه نتایج موتور جستجو SERP هم می گویند که مخفف Search Engine Result Page است.
اکثر اوقات 10 لینک در صفحه اول نمایش داده می شود(که البته از طریق تنظیمات گوگل قابل تغییر است). گاهی وقت ها به همراه این لینک ها واژه Ad را نیز می بینید. این ها لینک هایی هستند که افراد برای نمایش آن ها به گوگل پول داده اند. هزینه این تبلیغات بسته به عبارت های جستجو و کلمات کلیدی، متفاوت است.
ارزش لینک ها برای موتورهای جستجو
اینکه بدانیم موتورهای جستجو وگوگل چگونه کار می کند بسیار مهم است. تعداد لینک هایی که به یک صفحه خاص اشاره می کنند، تاثیر بسزایی در ارزش گذاری آن صفحه دارند و هرچه تعداد این لینک ها بیشتر باشد، موتورهای جستجو ارزش خاصی برای آن صفحه قائل می شوند. هم لینک های داخلی (از صفحات داخلی سایت) و هم لینک های خارجی (از وبسایت های دیگر) می توانند به رتبه بندی و ارزش یک صفحه در گوگل کمک کنند. در عین حال ارزش بعضی لینک ها بیشتر از بقیه است. به طور کلی لینک هایی از وب سایت های بزرگ که تعداد زیادی لینک ورودی دارند، ارزش بیشتری نسبت به وب سایت های کوچک با تعداد لینک های ورودی کمتر دارند.
در ساخت لینک های فعال لینک های مفید و کاربردی و البته کاملا مرتبط با موضوع تولید کنید. تا زمانی که شما لینک هایی تولید می کنید که مفید و منطقی هستند، لینک سازی می تواند یک استراتژی خوب سئو باشد. اما اگر به دنبال ایجاد لینک های مشکوک و گول زننده هستید، گوگل ممکن است شما را به خاطر آن تنبیه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خطرات لینک سازی این مقاله را مطالعه کنید.
SEO و گوگل
بهینه سازی سایت برای موتور جستجو یا همان SEO یا به اختصار Search Engine Optimization در واقع تلاش برای بالا آوردن موقعیت وب سایت در نتایج جستجوی است. برای این کار، سئو سعی می کند تا وب سایت را بر اساس الگوریتم های گوگل بهینه کند. اگرچه نحوه عملکرد گوگل برای ما مبهم است، اما سال ها فعالیت در زمینه سئو ایده ها و تجربیات خوبی را در اختیارات متخصصان قرار داده است که با استفاده از این تجربیات می توانند عملکرد بهتری در زمینه سئو داشته باشند. این افراد مدام تغییرات الگوریتم گوگل را کنترل می کنند و نحوه عملکرد آن را مورد آزمایش قرار می دهند. بهترین حالت بررسی و ارزیابی تمام عوامل مهم در بهبود رتبه سایت در گوگل است.
در پایان به این نکته توجه داشته باشید که در بهینه سازی سایت هیچ وقت از روش فریب کاربر استفاده نکنید، چون گوگل نتایج را بر اساس مناسب بودن برای کاربر نمایش می دهد و اگر کاربر تجربه خوبی را از وب سایت شما کسب نکند و یا وب سایت شما برای کاربر مناسب نباشد، از لحاظ سئو به سایت شما ضربه خواهد خورد. چون گوگل می خواهد که بهترین و مرتبط ترین نتایج را به کاربر نمایش دهد.
منبع: یوست
سوالات و پیشنهادات خود را به صورت دیدگاه مطرح کنید
ارسال دیدگاه