سئو در دنیای اینترنت یک بحث داغ است. دراین مقاله قصد داریم بدانیم که چرا باید از خدمات سئو سایت برای موتور جستجویی مثل گوگل استفده کنیم؟

تعریف و کاربرد سئو را پیشنهاد میکنیم به طور کامل در سایت حامد مهدی زاده  بخونید. برای اینکه بتوانیم سئو را بفهمیم باید طرز کار موتور جستجو مثل گوگل را درک کنیم.

موتور جستجویی مثل گوگل تشکیل شده از تعداد زیادی برنامه کامپیوتری به نام خزنده که صفحه به صفحه و از طریق لینک های موجود در صفحات وب را می گردند و اطلاعات آن ها را به دیتابیس های عظیمی که گوگل احداث کرده ارسال می کنند. تکنولوژی های موتورهای جستجو همانند گوگل واقعا پیچیده هستند.

دراین دیتابیس ها اطلاعات آمده از طریق خزنده توسط الگوریتم هایی پردازش می شوند و بر اساس یک سری فاکتورها صفحات وب امتیاز بندی می شوند.

وقتی شما عبارتی را جستجو می کنید، درعرض چند میلی ثانیه، بهترین صفحات ممکن برای عبارت جستجو شده شما نمایش داده می شوند.

البته صفحات نشان داده به شما فقط تحت تاثیر فاکتورهای مربوط به صفحه نیست. شما هم به عنوان کاربر تعیین می کنید که چه صفحاتی به شما نشان داده شود.

به طور مثال مکان شما تعیین می کند که اگر دندانپزشکی جستجو کردید، دندانپزشکی های مربوط به شهر شما به شما نمایش داده شود نه شهر دیگر.

یک عامل دیگر تاریخچه جستجوی شما است. وقتی شما عبارتی را جستجو می کنید گوگل به جستجوهای قبلی شما هم نگاه می کند و بر آن اساس به شما نتایج متفاوتی را نمایش می دهد.

همچنین دستگاهی که شما با آن جستجو می کنید نیز در ترتیب بندی صفحات تاثیرگذار است. مثلا وقتی با موبایل سرچ می کنید با زمانی که با یک لپ تاپ سرچ می کنید نتایج تقریبا متفاوتی به شما نمایش داده می شود.

حالا متوجه شدید به طور خلاصه گوگل چگونه کار می کند. سئو وخدمات آن اهمیت حیاتی برای کسب ‌و کارهای اینترنتی دارد.

 

چرا باید از خدمات سئو برای سایت مان استفاده کنیم؟

مراحلی که یک متخصص سئو، یا سایت خدمات سئو اصطلاحا برای بالا آوردن یک صفحه در گوگل موارد زیر را بلد است و به کار می گیرد.

خدمات سئو تکنیکال

سایت مانند یک بدن استخوان بندی دارد. برای اینکه مطمئن شویم استخوان بندی سئو یک سایت محکم است. سایت باید از لحاظ کد نویسی بدون اشکال باشد.

سایت باید کدهای اضافی نداشته باشد. کدهایی که باعث می شوند سایت ناجور لود شود یا دیر لود شود.

همچنین سایت باید روی یک هاست و سرور قوی باشد که همیشه در دسترس بوده و کاربران و خزنده های گوگل همیشه بتوانند در هر زمان درخواست به سرور دهند و پاسخ مناسبی دریافت کنند.

ساختار سایت باید به گونه ای باشد که به راحتی توسط موتورهای جستجو در دسترس باشد. صفحات مهم باید قابلیتی به نام ایندکس پذیری داشته باشند.

فایل های مهم و مربوط به موتور جستجو مثل فایل robots.txt کارایی لازم را داشته باشند.

سایت همچنین باید برای دستگاه های گوناگون به صورت صحیح بارگزاری شود. یعنی موبایل فرندلی باشد.

خدمات سئو داخلی

گوگل برای اینکه متوجه شود که یک صفحه درباره چیست باید محتوا به خوردش داده شود. متخصص سئو سعی می کنید این محتوا را به خورد گوگل بدهد.

چیزهایی که باید رعایت کنید تا ارتباط و مفهوم صفحه را به گوگل بفهمانید موارد زیر است

تایتل یا عنوان سئو

اگر نشانگر موس خود را به بالای مرورگر همین صفحه ببرید عبارتی ظاهر می شود که همان تایتل است.

تایتل به درد این می خورد که موضوع صفحه را برای گوگل مشخص کنید. در تایتل باید عباراتی را به کار ببرید که می خواهید برای آن رتبه بگیرید.

محتوای موجود در صفحه

گوگل هنوز که هنوز است برای فهمیدم محتوای موجود در صفحه به متن متکی است.

شما برای اینکه به گوگل بفهمانید چه می خواهید بگویید باید به صورت متن محتوای خود را ارائه کنید. متنی که شامل عباراتی است که مردم در گوگل جستجو می کنند.

تگ alt تصاویر

برای اینکه یک محتوای جذابتر داشته باشید حتما باید از تصاویر در آن استفاده کنید.

با این حال همانطور که گفته شد گوگل هنوز هم از درک تصاویر عاجز است.

شما باید با خاصیتی به نام خاصیت تگ alt به گوگل مفهوم تصاویر را بفهمانید. باید عبارات کلیدی خود را در تگ alt هم بگنجانید.

در وردپرس این تگ به صورت متن جایگزین ترجمه شده است.

URL کوتاه و خوانا

لینک های صفحات شما باید به گونه ای باشد که با نگاه به آن فهمید که موضوع صفحه چه می تواند باشد.

همچنین با اینکه URL خیلی کم در سئو تاثیر دارد، بهتر است که کلمات کلیدی را نیز در آن بگنجانید.

باید برای هر صفحه، یک URL یکتا داشته باشید. نه اینکه با چندین URL یک صفحه لود شود.

لینک های داخلی

برای اینکه دسترس پذیری را برای گوگل راحت تر کنید همچنین بهتر است که از محتوای خود به محتواهای مرتبط لینک دهید.

همچنین باید انکرتکست یا متن لینک های خود را همان کلمات کلیدی انتخاب کنید که می خواهید محتواهای مربوطه که به آن لینک می شوند، رتبه بگیرند.

مثلا اگر می خواهید به صفحه ای با عنوان باتری آیفون لینک دهید در متن لینک خود هم عبارت باتری آیفون یا خرید باتری آیفون و … بنویسید. به این طریق به گوگل می فهمانید که صفحه مقصد چه موضوعی دارد.

کدهای اسکیما

اگر در وردپرس هستید می توانید به راحتی با یک افزونه کدهای اسکیمای مرتبط را به صفحه خود اضافه کنید. کدهای اسکیما اطلاعات اضافی را در اختیار گوگل قرار می دهند.

اگر گوگل اطلاعات مربوط به اسکیماهای شما را قبول کند، نحوه نمایش صفحه شما در صفحه جستجو متفاوت می شود و نرخ کلیک روی نتیجه مربوط به شما افزایش پیدا می کند.

نرخ کلیک یا CTR یعنی اینکه از تعداد افرادی که در صفحه جستجو لینک شما را می بینند چه تعداد روی آن کلیک می کنند.

با اینکه گوگل می گوید که نرخ کلیک روی رتبه اثری ندارد اما متخصصین سئو معتقدند که اثر دارد. چرا که وقتی مردم روی یک نتیجه کلیک می کنند به احتمال زیاد آن را مرتبط تر می دانند تا نتیجه ای که از روی آن می گذرند.

متای توضیحات

بهینه سازی متای توضیحات برای گرفتن کلیک بیشتر هم روی سئو تاثیر دارد.

البته متای توضیحات به طور مستقیم روی سئو تاثیر ندارد با این حال اگر کلمات کلیدی خود را در آن بگنجانید باعث افزایش نرخ کلیک می شود.

سئو خارجی

برای اینکه گوگل به سایت شما اعتماد کند و سایت شما قدرت بگیرد نیاز به کارهای سئو خارجی دارید. کارهایی مثل تبلیغات هدفمند، فعالیت در شبکه های اجتماعی، فعالیت در انجمن های مرتبط و لینک سازی اصولی.

با سئو خارجی شما به گوگل می گویید که سایت شما قابل اعتماد است و با لینک سازی به آن می فهمانید که سایت شما به اندازه کافی طرفدار دارد. چگونه؟

لینک ها را به مثابه رای در دنیای واقعی در نظر بگیرید. وقتی یک نفر رای های بیشتری کسب کند نشان از محبوبیت او می دهد و آن فرد قدرت می گیرد. در دنیای وب هم لینک های نقش رای را بر عهده دارند. وقتی صفحات مختلفی به صفحه ای لینک دهند مثل این است که آن صفحه رای دریافت کرده و به موتور جستجو این پیام را می دهد که آن صفحه یک صفحه با اهمیت است. پس در رتبه بندی جایگاه بالاتری را به آن صفحه اختصاص می دهد.

یکی از موارد پر اهمیت در بحث لینک سازی انکرتکست یا همان متن لینک است. همان طور که در سئو داخلی گفته شد، متن لینک به گوگل می فهماند که موضوع صفحه از چه قرار است. در لینک سازی خارجی نیز متن لینک به گوگل موضوع صفحه هدف را می فهماند. همچنین لینک ها وظیفه کشف و ارتباط صفحات با هم را هم بازی می کنند. وقتی سایت شما لینک بیشتری دریافت کند گوگل بیشتر و راحت تر به آن سر می زند. این سر زدن باعث می شود مفهوم آن را بهتر درک کرده و رتبه بهتری را به صفحات آن بدهد.

حالا که به طور کامل با مراحل سئو سایت توسط یک متخصص سئو آشنا شدید بهتر است با روش هایی آشنا شوید که می توان برای بالا آمدن و رتبه گرفتن در گوگل به کار برد.

سئو کلاه سفید

شما وقتی محتوای خوبی را برای کاربران تهیه کنید و کاربران از سایت شما راضی باشند، به دیگران معرفی کرده (چه از طریق لینک چه از دیگر روش ها) و سایت شما رتبه می گیرد. وقتی شما تمام کارهایی که گوگل به شما توصیه کرده، انجام دهید از روش سئو کلاه سفید یا white hat seo استفاده کرده اید.

روش هایی که گوگل ممنوع کرده مثلا خرید بک لینک برای افزایش رتبه در موتور جستجو است. لینک سازی یک روش کلاه سیاه به حساب می آید. پس شما نباید رپورتاژ بخرید!! پس این کار را باید به یک متخصص بسپارید.

سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه به روش هایی گفته می شود که گوگل ممنوع کرده و در صورت کشف توسط گوگل، پنالتی شده و از نتایج حذف می شوید. روش‌هایی مثل پول دادن در عوض دریافت لینک (رپورتاژ آگهی!)، نشان دادن محتوایی متفاوت به ربات های گوگل و به کاربران، مخفی کردن لینک ها و…

سئو کلاه خاکستری

وقتی شما فقط از روش های کلاه سفید استفاده کنید، افزایش ترافیک شما ممکن است ماه ها طول بکشد برای همین گاهی وقت ها نیاز است که از روش های کلاه سیاه استفاده کنید.

اما طوری که توسط گوگل کشف نشوید. زمانی که به طور مثال رپورتاژ آگهی برای گرفتن بک لینک می دهید، روش شما جز روش های ممنوعه از طرف گوگل است.

با این حال شما کاری می کنید که گوگل متوجه خلاف شما نشود. با این کار شما سئو کلاه خاکستری انجام می دهید.

اکثر متخصصین سئو در دسته متخصصین کلاه خاکستری گنجانده می شوند.

پس متوجه شدید که چرا باید سایت خود را برای بهینه سازی هر چه بیشتر به یک شرکت و یا سایت خدماتی سئو بسپارید.