برای استفاده از تگ کنونیکال در ابتدا باید بدانیم این تگ به چه معنی است و چه کاربردی دارد و چگونه از آن استفاده کرد.

تگ Canonical :

تگ کنونیکال یک تگ پر کاربرد است اما استفاده نادرست از این تگ مانع گرفتن رنک ( ویکی پدیا) مناسب برای صفحه ی شما می شود و این به دلیل حساس بودن ربات های گوگل است.

تگ Canonical چیست؟

ربات های گوگل نسبت به محتوای تکراری حساس هستند. ربات های گوگل هنگام مواجه با آدرس هایی که محتوای تکراری دارند باید از این آدرس هایی که محتوای تکراری دارند یک آدرس را به عنوان آدرس اصلی یا همان URL صفحه ایندکس کندد. شما با استفاده از تگ پر کاربرد کنونیکال می توانید به ربات های گوگل این امکان را بدهید که آدرس URL صفحه شما را ترجیح دهد. این بدین معنی نیست که صفحه URL شما ایندکس می شود ولی گوگل صفحه URL شما را در اولویت قرار می دهد.

اصولا گوگل صفحه اولی که ایندکس می کند را به عنوان صفحه اصلی در نظر می گیرد. اما در نهایت این ربات های گوگل هستند که مشخص میکنند که تگ کنونیکال بر روی صفحه شما اعمال شود یا خیر.در نتیجه اولویت در انتخاب کنونیکال یک صفحه با گوگل است نه با شما ولی با این حال پیشنهاد می شود که از این تگ پر تکرار استفاده کنید.

علت به وجود آمدن محتوا های تکراری:

مطمئنا افرادی که در زمینه سئو تخصص دارند هیچگاه به صورت ارادی محتوا ی تکراری تولید نمی کنند. چند علت به وجود آمدن محتوا های تکراری را درزیر بررسی می کنیم.( دوره آموزش صفر تا صد سئو وبسایت )

  • آدرس های چندگانه: این آدرس ها در سایت های فروشگاه هایی که متغیر هایی مثل قیمت، رنگ، دسته بندی و غیره سر و کار دارند تولید می شوند.
  • آدرس هایی که با session مختلف تولید می شوند: آدرس صفحاتی که بصورت اتوماتیک نوسط مدیریت سایت شما تنظیم می شود.
  • نسخه های http و https وبا www و بدون www : این صفحات همگی به یک صفحه اشاره می کنند.این آدرس ها همگی و به صورت جداگانه در گوگل ایندکس می شوند.
  • بزرگ یا کوچک بودن کلمات انگلیسی آدرس سایت: موتور های جست وجو به بزرگ یا کوچک بودن کلمات انگلیسی آدرس سایت حساس هستند. اگر سایت شما جز آن دسته از سایت هایی است که به حروف کوچک و بزرگ انگلیسی حساس نیست، شما در اینجا به مشکل بر می خورید.
  • آدرس های متفاوت برای موبایل: آدرس URL صفحه شما هنگام دیدن آن توسط کاربر موبایل با دیدن آن توسط کاربر دسکتاپ متفاوت است.ورژن نمایش آدرس سایت در موبایل با دسکتاپ متفاوت است.

در این مثال ها لزوما محتوای تکراری تولید نشده بلکه تعداد آدرس ها هستند که سبب به وجود آمدن محتوا های تکراری شده است. مشکل به وجود آمدن محتوازهای تکراری فقط به کمک تگ کنونیکال حل نمی شود و راه های دیگری نیز وجود دارد.با کمک تگ کنونیکال ربات های گوگل متوجه می شوند که آدری صفحاتی که محتوای تکراری دارند و یا قسمتی از صفحه دیگر هستند نباید در نتایج گوگل نشان داده شود.

به عنوان مثال در یک فروشگاه اینترنتی که صفحه اصلی به محصولات و یک صفحه به قیمت محصول و یک صفحه به رنگ بندی محصول اشاره دارد. محصولات فروشگاه فقط با آدرس صفه اصلی باید ایندکس شود در نتیجه برای همه صفحات مت تگ کنونیکال را تعریف می کنیم.

این تگ در قسمت  head کد html هر سه صفحه قرار می گیرد. این بدین منظور است که بین هر سه آدرس، آدرس صفحه اول، اصلی است و بقیه آدرس ها محتوایی مربوط به آدررس صفحه اول را دارند.

اشتباهات رایج در استفاده از تگ Canonical :

  • آدرس صفحه اصلی را به عنوان کنونیکال همه ی صفحات سایت تعریف می کنید. این به ربات های موتور های جست و جو گوگل می گوید که تمامی صفحات یک کپی از صفحه ی اصلی سایت است و فقط صفحه اصلی شما ایندکس می شود و باقی صفحات از ایندکس گوگل خارج می شوند.
  • اگر برای یک صفحه بیش از یک تگ کنونیکال استفاده شود، فقط اولین تگ کنونیکال توسط موتور های جست و جو گوگل شناخه می شود.
  • لینک کنونیکال را به درستی تعریف نشود: باید حواستان به نوع آدرس دهی سایت خود باشد. اگر آدرس صفحه اصلی شما با https و wwwآدرس دهی شده باشد و صفحه ی شما با آدرس های دیگر ی در دسترس باشد باید تگ کنونیکال را برای آدرس همان صفحه اصلی استفاده کنید.
  • تگ کنونیکال را جا به جا تعریف کنید: در سایت های مربوط به فروشگاه ها لازم است که صفحات محصول به طور جداگانه ایندکس شوند. به عنوان مثال اشتباه رایجی که در اینجا اتفاق می افتد این است که صفحه مربوط به دسته بندی محصول ایندکس شود به جای اینکه صفحه کل محصول ایندکس شود و به جای اینکه صفحات محصولات را به عنوان کنونیکال صفحات دسته بندی تعریف کنید، صفحات دست را ایندکس و صفحات را ایندکس نکنید.

از تگ کنونیکال نمی شود در برخی صفحات استفاده کرد. تگ کنونیکال حتما باید در head یک صفحه قرار بگیرد که شامل صفحات و سند های html می شود ولی برخی صفحات اصلا head  ندارند به طور مثال یک فایل خال یا فایل pdf یا فایل word یا فایل عکس که فاقد head  هستند درج متا تگ کنو نیکال امکان پذیر نیست. برای درج متا تگ کنونیکال در این صفحات از کد های هدر HTTP در مرورگر استفاده می کنیم.

چرا از هدر های HTTP برای کنونیکال این فایل ها استفاده می کنیم؟

  • چون به راحتی نمی توان این فایل ها را سئو کرد
  • آنالیز این فابل به راحتی امکان پذیر نیست
  • ممکن است رتبه بندی سایت در نتایج گوگل اثر بگذارد و ممکن است که اثر منفی باشد اگر که فایل pdf شما کپی از یک صفحه ایندکس شده باشد.

استفاده از متا تگ Canonical می تواند بر روی سئو داخلی سایت شما اثرات بسیار خوبی بگذارد که این اثرات منجر به افزایش رتبه صفحه شما نیز می شود.