هیچ دوره ای در سبد خرید شما وجود ندارد
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند است که به صورت رایگان در دسترس شما قرار دارد. شما میتوانید از WordPress برای ایجاد وبسایتهای شخصی یا هر نوع وبسایت تجاری استفاده کنید. یکی از مزیتهای وردپرس برای کسانی که میخواهند تازه وارد عرصه کسب و کارهای اینترنتی شوند، قابلیت و امکانات پیشفرضی است که به رایگان در اختیار شما قرار میدهد. علاوه بر آن امکان اضافه کردن قابلیتهای دلخواه از طریق نصب افزونههای مختلف نیز وجود دارد. برای نصب و استفاده از وردپرس ابتدا باید یک سرور برای میزبانی تهیه کنید. سپس مراحل نصب وردپرس را انجام دهید. اکثر شرکتهای هاستینگ، دو کنترل پنل محبوب دایرکت ادمین و سی پنل را به منظور مدیریت هاست ارائه میکنند. ما در مقالهای جداگانه آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل را به شما ارائه کرده بودیم. در این مقاله از سری مقالات آموزش دایرکت ادمین با آموزش نصب وردپرس روی دایرکت ادمین همراه شما هستیم.
آموزش نصب وردپرس روی دایرکت ادمین
مطالبی که در ادامه میخوانید:
- DirectAdmin (دایرکت ادمین) چیست؟
- مراجل نصب وردپرس روی DirectAdmin
- مرحله اول: دانلود آخرین نسخه وردپرس
- مرحله دوم: ورود به دایرکت ادمین
- مرحله سوم: بارگزاری فایل وردپرس روی هاست دایرکت ادمین
- مرحله چهارم: ایجاد پایگاه داده
- مرحله پنجم: شروع نصب وردپرس روی DirectAdmin
- جمع بندی آموزش نصب وردپرس روی DirectAdmin
DirectAdmin (دایرکت ادمین) چیست؟
دایرکت ادمین یکی از کنترلپنلهای گرافیکی و محبوب جهت مدیریت سرورهای لینوکسی است. مزیتی که این کنترلپنل در مقایسه با سی پنل مخصوصا برای کاربران ایرانی دارد عدم داشتن مشکلات مربوط به تحریم است. یکی دیگر از مزیتهای خوب این کنترلپنل سادگی کار و زیبایی چشم نواز آن میباشد. این کنترل پنل در عین سادگی و سرعت بالا، ابزارهای کاربردی و حرفهای را نیز در اختیار شما قرار میدهد. مراحل بسیار ساده است که در ادامه به آن میپردازیم.
مراحل نصب وردپرس روی DirectAdmin
مرحله اول: دانلود آخرین نسخه وردپرس
برای راهاندازی وردپرس روی DirectAdmin ابتدا آخرین نسخه رسمی وردپرس را از وبسایت رسمی آن به آدرس https://wordpress.org/download دانلود کنید. بعد از اتمام دانلود، یک فایلZIP خواهید داشت که باید این پوشه را روی سرور خود بارگذاری کنید. در ادامه نحوه بارگزاری آن را به شما خواهیم گفت.
مرحله دوم: ورود به دایرکت ادمین
اکنون باید وارد محیط دایرکت ادمین خود شوید. معمولا بیشتر هاستینگها پورت 2222 را به منظور دسترسی به پنل دایرکت ادمین قرار میدن. بنابراین برای ورود به دایرکت ادمین هاستی که تهیه کردهاید باید آدرس سایت خود را همراه با عبارت 2222: در مرورگر وارد کنید. به عبارتی آدرس به شکل yourdomain.com:2222 باید وارد شود. بعد از رفتن به این آدرس با صفحهای مطابق شکل زیر روبرو خواهید شد که باید نام کاربری و رمز عبور هاست خود را وارد کنید.
مرحله سوم: بارگزاری فایل وردپرس روی هاست دایرکت ادمین
در این مرحله از نصب وردپرس روی دایرکت ادمین باید فایل وردپرس که در مرحله قبلی دانلود کرده بودید را روی سرور بارگزاری کنید. برای بارگزاری فایل مطابق تصویر روی File Manager کلیک کنید.
بعد از کلیک روی آن وارد محیطی مطابق شکل زیر خواهید شد.
مطابق تصویر روی پوشه public_html کلیک کنید و وارد آن شوید. این پوشه درواقع ریشه سایت شماست و وردپرس باید در این پوشه قرار بگیرد. حالا روی دکمه New که همراه با یک علامت + در بالای صفحه وجود دارد کلیک کنید و از گزینههای باز شده روی Upload files کلیک کنید.
پنجرهای مطابق شکل زیر باز میشود که میتوانید با کلیک روی آن و انتخاب فایل Zip آن را در سرور آپلود کنید. همچنین میتوانید فایل زیپ را بکشید و درون این پنجره رها کنید.
وقتی فایل وردپرس را انتخاب کردید روی گزینه Upload کلیک کنید تا فرآیند بارگذاری آن روی سرور انجام شود.
حالا کمی صبر کنید تا آپلود فایل انجام شود. بعد از اتمام آپلود به پوشه public_html برگردید. حالا باید فایل زیپ وردپرس را ببینید. برای اینکه وردپرس را از حالت فشرده خارج کنید باید روی فایل کلیک راست کنید و از گزینههای باز شده روی Extract کلیک کنید. در پنجره باز شده نیز دوباره روی Extract کلیک کنید.
بعداز تمام شدن استخراج، پوشهای با نام وردپرس خواهید داشت که تمامی فایلهای وردپرس شما درون آن قرار دارد.
اکنون برای اینکه صفحه سایت خود را ببینید باید آدرس خود را به شکل زیر وارد کنید.
Yourdomain.com/wordpress
اما اگر میخواهید که با وارد کردن آدرس اصلی دامنه یعنی Yourdomain.com وارد سایت شوید باید محتویات درون پوشه وردپرس را به پوشه public_html منتقل کنید. برای اینکار تیک کنار تمامی فایلهای درون پوشه را مطابق تصویر بزنید.
سپس روی آن کلیک راست کرده و روی گزینه COPY/MOVE کلیک کنید. حالا مطابق تصویر روی پوشه public_html بزنید و سپس روی گزینه MOVE کلیک کنید تا فایلها به این پوشه جابجا شوند.
بعد از اتمام کار مشاهده خواهید کرد که تمامی فایلها در پوشه public_html قرار گرفتهاند و میتوانید پوشه وردپرس و فایل زیپ را از هاست خود پاک کنید. اکنون سایت شما با آدرس اصلی آن قابل دسترس میباشد. بعد از انجام همه ابن کارها برای شروع نصب وردپرس روی دایرکت ادمین باید یک پایگاه داده ایجاد کنید.
مرحله چهارم: ایجاد پایگاه داده
این مرحله از نصب وردپرس روی دایرکت ادمین از مراحلی است که باید به دقت آن را انجام دهید. برای شروع در محیط دایرکت ادمین هاست خود مطابق تصویر روی گزینه MySQL Management کلیک کنید.
وارد صفحهای مطابق تصویر زیر میشوید. برای ساخت دیتابیس یا پایگاه داده روی گزینه Create Database کلیک کنید.
در صفحه باز شده ابتدا نام دیتابیس سپس نام کاربری دیتابیس مورد نظر خود را به دلخواه در فیلدهای مشخص شده وارد کنید. سپس باید رمز عبوری برای کاربر دیتابیس خود تعریف کنید. دقت کنید رمز عبوری که انتخاب میکنید باید شامل حروف بزرگ و کوچک به همراه اعداد باشد. سپس روی دکمه Create Database در پایین صفحه کلیک کنید تا دیتابیس شما ایجاد شود.
در انتها اطلاعات پایگاه داده و رمز عبوری را که انتخاب کردهاید به شما نشان داده میشود که باید آنها را به یاد داشته باشید؛ زیرا در مراحل راهاندازی وردپرس روی دایرکت ادمین به آنها احتیاج خواهیم داشت.
مرحله پنجم: شروع نصب وردپرس روی DirectAdmin
برای راهاندازی وردپرس روی دایرکت ادمین آدرس سایت خود را در مرورگر وارد کنید. بعد از ورود به آدرس، صفحه نصب وردپرس را مشاهده خواهید کرد. ابتدا باید مطابق تصویر زبان مورد نظر خود را انتخاب کنید.
صفحه جدیدی مطابق تصویر برایتان باز خواهد شد. باز زدن روی دکمه بزن بریم وارد صفحه بعد شوید.
در این صفحه اطلاعات دیتابیسی که در مراحل قبل ایجاد کرده بودید را مطابق تصویر وارد کنید. بعد از وارد کردن نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبور بقیه قسمت ها را بدون تغییر باقی بگذارید و روی دکمه فرستادن در پایین صفحه کلیک کنید.
خب در نهایت به آخرین مرحله از راهاندازی وردپرس روی دایرکت ادمین رسیدیم. در صفحه باز شده مطابق تصویر زیر اطلاعات خواسته شده از قبیل عنوان سایت، نام کاربری، رمز عبور و ایمیل خود را وارد کنید. گزینه نمایش به موتورهای جستجو را تنها زمانی تیک بزنید که نمیخواهید محتوای سایت شما توسط موتورهای جستجو بررسی شود. در حالت عادی این گزینه را بدون تیک بگذارید. در نهایت بعد از اعمال تغییرات روی دکمه راهندازی وردپرس کلیک کنید و مراحل نصب وردپرس روی دایرکت ادمین را به پایان برسانید.
خب شما به راحتی توانستید وردپرس را روی هاست دایرکت ادمین خود نصب کنید. برای وارد شدن به بخش پیشخوان و مدیریتی وردپرس خود باید عبارت wp-admin بعد از آدرس سایت به شکل
Yourdomain.com/wp-admin
وارد کنید. سپس نام کاربری و رمز عبوری که تعریف کرده بودید را وارد کرده و وارد بخش مدیریتی وبسایت خود شوید.
جمع بندی آموزش نصب وردپرس روی DirectAdmin
با توجه به قیمت بالای لایسنس سی پنل، بسیاری از شرکتهای میزبانی وب از کنترل پنل دایرکت ادمین روی سرورهای خود استفاده میکنند. همچنین برخی از مشکلات از جمله تحریم هم مزید بر علت شده که بسیاری از شرکتهای میزبانی داخلی نیز روی سرورهای خود دایرکت ادمین نصب کنند. با توجه به اینکه ما قبلا نحوه نصب وردپرس روی هاست سی پنل را به شما آموزش داده بودیم، تصمیم گرفتیم که آموزش نصب وردپرس روی دایرکت ادمین را نیز برایتان تهیه کنیم. امیدوارم این آموزش مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
سوالات و پیشنهادات خود را به صورت دیدگاه مطرح کنید
ارسال دیدگاه