اگر تاکنون با وردپرس (WordPress) کار کرده باشید، میدانید که وردپرس دارای افزونههای بسیار است که هرکدام برای کاربردهای مختلفی طراحی شدهاست. در صورتی که از این افزونهها استفاده نشود، وردپرس مانند یک گوشی موبایلی است که به تازگی خریداری شده و اپلیکیشنی در آن نصب نشدهاست. پس استفاده از افزونهها در وردپرس برای طراحی یک وبسایت حرفهای بسیار اهمیت دارد. امروزه وردپرس با وجود افزونههایی که دارد، در حال پیشرفت و توسعه میباشد. این افزونهها میتوانند به مرور زمان یک بخش جدا نشدنی از سیستم مدیریت محتوای وردپرس محسوب شوند. اکنون قصد داریم تا در این مقاله درباره یکی از قدرتمندترین و پرکاربردترین افزونه وردپرس صحبت کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی افزونه المنتور و آموزش المنتور بپردازیم تا بدانیم المنتور چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟ و درباره دیگر سوالات متداول در این خصوص صحبت کنیم.

در این مقاله ما به صورت رایگان به آموزش این افزونه قدرتمند میپردازیم. با استفاده از این آموزش، میتوانید طراحی صفحات سایت خود را انجام دهید. در این پست به قابلیتهای المنتور و همچنین به معرفی و توضیح درباره سربرگهای افزونه المنتور اشاره میکنیم.
المنتور چیست؟
همانطور که اشاره کردیم، یکی از پرکاربرد ترین افزونههای وردپرس، المنتور میباشد. المنتور نوعی از افزونههای صفحه ساز است که با استفاده از آن مدیر وبسایت میتواند به راحتی طراحی سایت خود را بدون برنامهنویسی، انجام دهد. تنها با گذاشتن کمی وقت، مدیر وبسایت میتواند با استفاده از این افزونه و امکاناتی که در اختیار او قرار میگیرد، بخشهای مختلف وبسایت خود را طراحی کند.
مزیت استفاده از افزونه المنتور چیست؟
المنتور از مزیتها و کاربردهای بسیاری برخوردار میباشد. به همین دلیل است که، آمار نصب المنتور روز به روز افزایش مییابد. نصب المنتور به بیش از دو میلیون رسیدهاست و هیچ افزونهای نمیتواند به آن برسد، زیرا قابلیتهای المنتور بسیار زیاد است. از جمله قابلیتهای آن میتوان به چند مورد زیر اشاره کرد:
1- طراحی سایت با المنتور به راحتی به کمک ویرایشگر
افزونهی المنتور بسیار کاربر پسند و آسان است. این خصوصیت المنتور به هرکاربری اجازه میدهد خیلی سریع و آسان صفحهی خود را طراحی کند. یکی از ویژگیهایی که افزونه المنتور را از دیگر صفحه سازها متمایز میکند این است که میتوانید widgetهای آن را در لحظه اجرا و مشاهده کنید.
2- صفحهسازی و طراحی صفحه به سادگی به کمک Drag and drop (کشیدن و رها کردن)
افزونه المنتور برای کاربران مبتدی و تازه وارد در طراحی سایت، نیز بسیار مناسب است زیرا تنها با کشیدن و رها کردن widgetها میتونید طرح مورد نظر خود را طراحی کنید.
3- تغییردادن سایز صفحات با استفاده از المنتور
با استفاده از المنتور، قادر به تغییر سایز صفحههای مختلف و دیگر قسمتهای داخلی وردپرس میباشید. المنتور این امکان را به شما میدهد تا با تغییر طول و عرض صفحات، بتوانید سایز موردنظر خود را انتخاب کنید.
4- امکان ذخیره صفحات طراحیشده
اگر شما نیز جز آن دسته از کاربرانی هستید، که طراحی سایتهای مختلفی را انجام میدهید، المنتور یک افزونهای است که بسیار مناسب و کاربردی میباشد. با استفاده از این افزونه میتوانید صفحاتی را که طراحی کردهاید، در آن ذخیره کنید. در این صورت دیگر نیازی به طراحی وبسایتهای مختلف و صفحات آن نمیباشد و تنها میتوانید صفحات را در یک وبسایت طراحی و در وبسایتهای دیگر خود از آنها استفاده کنید.
5- Open-source بودن افزونه المنتور
ویژگی متن باز بودن افزونه، یکی از مهمترین ویژگیهایی است که برای یک برنامهنویس و توسعهدهنده وبسایت، بسیار اهمیت دارد. open-source بودن افزونه، این امکان را به کاربر میدهد تا بتواند هر نوع تغییری را که بخواهد در افزونه ایجاد کند. این ویژگی نه تنها برای برنامهنویس، بلکه برای طراح افزونه، توسعهدهنده وبسایت و کاربر، بسیار مناسب است.
6- بیش از 40 ویجت و المان رایگان و کاربردی
هیچ صفحهساز یا وبسایتساز دیگری را از نظر تعداد ویجتهای رایگان نمیتوان با المنتور مقایسه کرد. این افزونه بیش از 40 ویجت و المان مفید را در اختیار شما قرار میدهد. سعی شده است که هیچ عنصر یا ویجت کاردبردی ای در این لیست جا نماند. این ویجتها تقریبا اکثر نیازهای شما را برآورده خواهند کرد.
برخی از این ویجتها شامل موارد زیر است:
ویجت عکس: اندازه، تیرگی و سایر تنظیمات تصاویر را کنترل کنید.
ویرایشگر متن: یک ویرایشگر متن عالی، درست مثل ویرایشگر وردپرس.
ویدئو: YouTube \ Vimeo را به صفحه خود اضافه کنید.
ویجت دکمه: کنترل هر جنبه از طراحی دکمه.
آیکون: یک یا چند مورد از 600 آیکون موجود را استفاده کنید.
گالری تصاویر: تصاویر را در یک شبکه نشان میدهد.
گردونه تصویر: تصاویر را به شکل گردونه نمایش میدهد.
رتبهبندی ستارهای: یک رتبهبندی ستارهای بسیار سبک.
و بسیاری دیگر از المانها و وجیتهای کاردبردی دیگر…
اما چگونه طراحی صفحات را با استفاده از المنتور انجام دهیم؟ در ادامه به آموزش المنتور برای ایجاد صفحات وردپرس میپردازیم.
آموزش المنتور فارسی
برای شروع آموزش صفحهساز المنتور ابتدا افزونه را از مخزن وردپرس دانلود و نصب کنید. پس از نصب و فعالسازی افزونه المنتور، اولین صفحهای که مشاهده میکنید شامل سه سربرگ به نام سربرگ کلی، استایل و پیشرفته است که در ادامه به آنها به نوبت خواهیم پرداخت.
سربرگ کلی

تنظیمات این قسمت، به سه بخش تقسیم میشود.
در بخش اول میتوانید فعال بودن یا نبودن افزونه المنتور را در انواع نوشتهها شامل نوشتهها، برگهها و محصولات با تیک زدن جعبه کنار آنها فعال یا غیرفعال کنید.
در بخش دوم میتوانید رنگهایی که به عنوان پیش فرض انتخاب شدهاند را غیرفعال کنید.
بخش سوم نیز میتوانید فونتهایی که به عنوان پیش فرض انتخاب شدهاند را غیرفعال کنید.
سربرگ استایل
این بخش همانطور که از اسمش پیداست، به ظاهر و استایل صفحات مربوط میباشد و برای ویرایش و تنظیمات آن تعدادی گزینه از جمله:
رنگهای عمومی که برای customize کردن رنگهای اولیه، ثانویه، متنها و دیگر رنگها میباشد.
فونتهای سراسری نیز برای customize کردن فونتهای اولیه، ثانویه، متون و دیگر فونتها میباشد.
فن چاپ که برای تنظیمات رنگ متون، سربرگها، تراز متون و پیوند.
دکمهها که برای تنظیمات رنگ Background دکمهها، رنگ متنها، ایجاد سایه و کادر برای دکمهها هستند.
تصاویر که در این بخش، تنظیمات کادر، شفافیت، سایه کادر درعکسها استفاده میشود.
فیلد فرم که برای سفارشی کردن رنگ برچسبها، فیلدها، متنها، کادر و سایهها استفاده میشود.
هویت سایت برای انتخاب نام، توضیحات، آیکن و لوگو مورد استفاده قرار میگیرد.
پس زمینه که انتخاب آن باید براساس رنگ متناسب، به صورت کلاسیک و یا گرادینت باشد.
طرح بندی نیز به چند بخش تقسیم می شود:
عرض محتوا برای تعیین عرض محتوا میباشد و به صورت پیش فرض مقدار آن 1140 پیکسل میباشد.
فاصله بین ابزارکها که با تغییر آن میتوانید فاصله بین ابزارکها و اجزا را اعمال کنید.
انتخابگر عنوان برگه که با استفاده از این گزینه میتوانید برای عنوان صفحه استایل انتخاب کنید.
اندازه شدن بخش کشیده که با آن میتوانید اندازه بخش موردنظر را به شکل تمامصفحه قرار دهید.
طرح برگه پیشفرض که در این قسمت از میان طرح بندیهایی که موجود است ، یکی را انتخاب کنید .
نقطه نمایش موبایل که این بخش صفحه نمایش را به سایز موبایل تبدیل میکند و اندازه استاندارد آن 768 پیکسل است.
لاین باکس که در این قسمت میتوانید تصاویر خود را در لایتباکس قراردهید تا هنگامی که کاربران بر روی عکس شما کلیک میکنند، تصویر موردنظر به صورت یک جعبه نشان داده میشود.
Css سفارشی که این قسمت تنها برای نسخههای پرمیوم المنتور در دسترس میباشد.
سربرگ پیشرفته
این قسمت برای تنظیمات پیشرفته و حرفهای المنتور میباشد. در ادامه به تشریح گزینه های آن میپردازیم.
پرینت css: در این قسمت میتوانید Css را به دوصورت استفاده از فایل قالب و یا فایل خارجی فراخوانی کنید. هنگامی که با استفاده از المنتور صفحات گرافیکی را طراحی میکنید، برای بهترشدن عملکرد آن میتوانید این قسمت را به فایل خارجی تغییر و تنظیم کنید.
تغییر روش بارگذاری ویرایشگر: با فعال کردن این گزینه به رفع اشکالات و عیب یابی کمک میشود.
فعال سازی بارگذاری بی پالایه پرونده: با استفاده از این گزینه میتوانید فایل هایی که با فرمت SVG میباشند را بارگذاری و آنها را در وردپرس فعال یا غیرفعال کنید.
خروجی بهینه شده ساختار Html: هنگامی که کدهای سفارشی در افزونه المنتور اجرا نشوند، باید این گزینه را فعال کنید.
بارگذاری پشتیبانی Font Awsome 4: با استفاده از این کزینه میتوانید هنگامی که از Font Awsome 5 استفاده میکنید، آیکون های Font Awsome 4 نیز نمایش داده شوند.
جمع بندی آموزش المنتور
همیشه طراحی صفحات یکی از چالشهای مدیران سایت از گذشته تاکنون بوده است. برای طراحی صفحات در حالت کلی نیاز به دانش برنامهنویسی وجود دارد اما با پیدایش افزونههای صفحهساز، کار طراحی سایت بسیار آسان شد. این افزونهها امکانات بسیار زیادی را به شما در طراحی صفحات سایت ارائه میکنند. یکی از افزونههای فوقالعاده در این زمینه افزونه المنتور (elementor) میباشد. ما در این مقاله به آموزش المنتور و نحوه راهاندازی آن پرداختیم. با این آموزش، میتوانید به راحتی کار با این افزونه را آغاز کنید. اگر این مقاله را پسنیدید آن را به اشتراک بگذارید. در ضمن میتوانید سوالات، انتقادات، پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید. تیم ما نیز در تلاش میباشد تا بهترین آموزشها را در اختیار شما عزیزان قرار دهد.