سرفصل های دوره

۳ فصل
۱۸ جلسه
۱۹ ساعت
۱

فصل اول – اعداد

۶ قسمت
۰۷:۰۴:۵۱
1

اعداد

پخش
۰۱:۰۷:۴۶
2

اعداد علامت دار

پخش
۰۱:۰۶:۳۸
3

جمع و تفریق

پخش
۵۳:۲۰
4

تست و تمرین

۰۱:۰۱:۴۶
5

اعداد اعشاری

۰۱:۵۳:۴۹
6

عملیات اعداد اعشاری

۰۱:۰۱:۳۲
۲

فصل دوم

۹ قسمت
۰۹:۳۸:۳۱
۳

فصل سوم – مبانی معماری

۳ قسمت
۰۲:۰۸:۰۸

درس معماری کامپیوتر در گرایش مهندسی افزار جزو دروس اجباری و در سایر گرایش ها جزو دروس اختیاری است اما برای کنکور کارشناسی ارشد طبقه بندی دروس متفاوت است و عنوان اختیاری نداریم و دروس در هر گرایشی مشترک هستند با ضرایب مختلف. در کنکور کارشناسی ارشد رشته کامپیوتر شامل چند گرایش است :
1 – مهندسی نرم افزار کامپیوتر
2 – مهندسی سخت افزار کامپیوتر
3 – هوش مصنوعی
4- شبکه
5- الگوریتم و محاسبات
6-رایانش امن
7- قرآن کاوی
8-بیوانفورماتیک
9-علوم داده
10-علوم و فناوری شبکه

و در همه این گرایش ها درس معماری کامپیوتر مطرح هست . درس معماری کامپیوتر در گرایش معماری بالاترین ضریب را دارد و با داشتن ضریب 4 نقش تعیین کننده ای در رتبه داوطلبین دارد . و اما در سایر گرایش ها نیز این درس فوق العاده حائز اهمیت است زیرا در که در سایر گرایش ها نیز دارای ضریب 3 و 2 است . در سالهای گذشته از درس معماری 4 تا 5 سوال در کنکور ارشد مطرح میشد . اما در کنکور کارشناسی ارشد سال 1399 از این درس 12 سوال مطرح شد که بسیار تعیین کننده بود . در کنکور 1400 طبق پیش بینی ها همانند سال گذشته از این درس 10-12 سوال خواهد آمد . که باتوجه به ضریب بالایی که این درس دارد میتوان با پاسخ دادن به سوالات جهش بسیار زیادی در رتبه داشت . مطالب درس معماری مفهومی هستند و دانشجو با یادگیری پایه و اصول میتواند هم در امتحانات دانشگاه و هم در کنکور ارشد به سوالات پاسخ دهد .

 

آموزش جامع معماری کامپیوتر

 

بازار کار دوره جامع آموزش معماری کامپیوتر

ورود به بازار كار در اين حوزه نيازمند تخصص بسيار بالا و سواد خیلی خوب در این حوزه است و یادگیری و تسلط کامل بر معماري كامپيوتر قطعا مهمترين گام براي ورود به بازار كار در اين حوزه خواهد بود.

اطلاعات بیشتر در مورد معماری کامپیوتر در coursera

پیشنیازهای دوره آموزش معماری کامپیوتر

  • مدار منطقي (سيستم ديجيتال1): از اینجا مشاهده کنید.

دوره برای چه کسانی مناسب است؟

  • دانشجویان مهندسی سخت افزار کامپیوتر
  • دانشجویان مهندسی نرم افزار کامپیوتر
  • دانشجویان علوم کامپیوتر
  • داوطلبین کنکور کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر در همه گرایش ها

در هر قسمت از آموزش معماری کامپیوتر چه می آموزید؟

1- اعداد
2- ارزیابی کارآیی
3- مبانی معماری – انتقال ثبات – چارت َASM
4- طراحی کامپیوتر پایه
5- Central processing Unit
6- پردازش موازی پایپلاین
7- سازمان حافظه
8- کنترل ریزبرنامه ریزی شده
9- سازمان ورودی – خروجی

معماری کامپیوتر چیست؟

معماری کامپیوتر به مفهوم طراحی و سازماندهی اجزای سخت افزاری یک کامپیوتر و نحوه تعامل و ارتباط بین این اجزا اشاره دارد. این معماری بر اساس اصول اصلی مانند معماری فون نویمان، سطوح سلسله مراتبی، طراحی مدولار و استاندارد سازی شکل میگیرد. در واقع، معماری کامپیوتر به چگونگی پیکربندی و سازماندهی قطعات سخت افزاری همچون پردازنده، حافظه و واحدهای ورودی/خروجی برای اجرای عملیات محاسباتی و پردازشی اشاره دارد. این معماری نقش کلیدی در تعیین کارایی، قابلیت اطمینان و انعطاف پذیری سیستم کامپیوتری ایفا می‌کند.

اجزای معماری کامپیوتر

معماری کامپیوتر به طور کلی از سه بخش اصلی تشکیل شده است:

طراحی سیستم

این بخش شامل طراحی اجزای سخت‌افزاری اصلی کامپیوتر است. پردازنده مرکزی (CPU) قلب سیستم است و مسئول انجام محاسبات و اجرای دستورات برنامه است. پردازنده‌های داده نیز به‌طور موازی با CPU کار می‌کنند تا عملیات پردازش را تسریع کنند. حافظه‌ها برای ذخیره‌سازی برنامه و داده‌ها به کار می‌روند و کنترل‌کننده‌های حافظه مدیریت دسترسی به حافظه را بر عهده دارند. سیستم ورودی/خروجی نیز اجازه تبادل اطلاعات بین کامپیوتر و دنیای خارج را می‌دهد.

معماری مجموعه دستورالعمل

این بخش به جنبه‌های نرم‌افزاری معماری می‌پردازد. زبان برنامه‌نویسی به کاربران امکان می‌دهد که دستورات قابل فهم برای سیستم را بنویسند. دستورات پردازنده نیز به طور استاندارد تعریف شده و برای اجرای برنامه‌ها به کار می‌روند. ساختار داده‌ها نیز به نحوه ذخیره و دسترسی به داده‌ها در حافظه مربوط می‌شود. نرم‌افزارهای اجرایی نیز بر روی این معماری اجرا می‌شوند.

ریزمعماری

این لایه به جزئیات پیاده‌سازی معماری مجموعه دستورالعمل می‌پردازد. فرایند پردازش داده شامل مراحل گام‌به‌گام پردازش هر دستور در پردازنده است. ساختار مدارهای الکترونیکی بر روی چیپ‌ها و مادربرد معماری را پیاده‌سازی می‌کنند. سازوکار ذخیره‌سازی داده نیز نحوه ذخیره و بازیابی اطلاعات در حافظه‌های مختلف را مشخص می‌کند.